Charlotte russe

Juhlava Charlotte russe on näyttävä ja suussa sulava tarjottava. Kakun kehitti 1700-luvulla Venäjällä Aleksanteri I:n ranskalainen kokki.

Charlotte russe

n. 3 litran kulhoon tehtynä

  • Kääretorttu:
  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Kääretortun täyte:
  • 2 dl vadelmahilloa tai persikka/aprikoosisosetta (200 g)
  • Persikkarahkatäyte:
  • 8 liivatelehteä + kylmää vettä
  • 2 tlk kuohukermaa (4 dl)
  • n. 1 dl sokeria
  • n. 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk säilykepersikoita (iso tlk 850/40 g) ja/tai aprikooseja
  • 1 dl persikkatölkinlientä
  • 2 tlk maitorahkaa (400 g)

Kääretorttu:

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Täyte:

Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa) ja pilko persikat pieniksi. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten pilkotut persikat. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.

Kokoaminen:

Ota pyöreä n. 3 litran muovikulho tms. ja vuoraa se tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja persikkaviipalein.

VINKKI: Helpompi vaihtoehto on käyttää kaupasta ostettavaa valmista kääretorttua ja täytteenä jäätelöä sekä säilykepersikoita. Tällöin hyydytys onkin jäädytys eli kakku valmistuu pakastimessa. Huom. jäätelön tulee hieman pehmetä, että siihen saa sekoitettua persikkapalaset ja täytteen saa kakun sisään.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat