Äiti synnytti kesken koronakriisin – näin virus muutti koko kokemuksen: "Toivon, että tarinani voi auttaa muita äidiksi tulevia"

Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat 0:39
Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat

Pinsi ei synnytyksen jälkeen saanutkaan apua vanhemmiltaan, koska koronavirus muutti maailmaa juuri hänen synnytyksensä aikaan.

Pinsi Leillä oli ajatus siitä, millainen hänen synnytyskokemuksensa tulisi olemaan. Koronavirus kuitenkin muutti kaiken, kertoo Good Mornig America.

Ei saanut vieraita sairaalaan

Pinsi asuu miehineen New Yorkissa ja synnytti lapsensa maaliskuun 2020 puolivälissä. Sairaalassa tilanne muuttui koronaviruksen vuoksi nopeasti.

– Vieraita koskevat ohjeet muuttuivat kahdesta tukihenkilöitä synnytyksessä ja kahdesta vieraasta kerrallaan synnytyksen jälkeen siihen, että sain yhden tukihenkilön ja nolla vierasta, Pinsi kuvailee.

Isovanhemmat eivät pääse kylään tai voi auttaa

Isovanhemmat eivät voineet tulla vierailulle. Koska synnytys tapahtui hieman laskettua aikaa aiemmin, Pinsin ja hänen miehensä asunto oli vielä kaaoksessa ja lapsen tuloon valmistautuminen kesken.

– Olin toivonut, että vanhempani siivoaisivat tai järjestelisivät asioita ennen kuin palaamme sairaalasta ja valmistelisivat ruokia, Pinsi kertoo.

Pinsin vanhemmat olivat kuitenkin olleet juuri matkalla, ja he päättivät koronatilanteen vuoksi jäädä karanteeniin. He eivät vieläkään ole tavanneet lapsenlastaan.

– En ole huolissani vain omastani, lapseni ja mieheni terveydestä, vaan myös iäkkäiden vanhempieni terveydestä. Puhumattakaan siitä, että en saa heiltä tukea äitiyteni ensiviikkoina,  Pinsi kuvaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Rankka alkutaival äitinä

Pinsin mukaan alku olikin rankka: mies käy töissä, joten Pinsi hoiti uutta vauvaansa ja valvoi jopa vuorokauden ympäri. Imettämisessä on ollut ongelmia, mutta hoitaja ei voinut koronatilanteen takia tulla perheen kotiin.

Pinsi oli muutenkin ajatellut palkata apua, mutta ei ole tehnyt näin, jotta virukselle altistuminen voidaan minimoida.

– Sitä, millaisen henkisen veron vaatii kaiken tekeminen yksin, oli hyvin rankkaa käsitellä, Pinsi sanoo.

Haluaa antaa toivoa muille

Toivoakin kuitenkin on. Pinsi iloitsee siitä, että perhe on kuitenkin voinut varautua koronatilanteeseen hyvin ja hankkia kotiin esimerkiksi kotivaraa. Hän on myös nauttinut kotiajasta vauvan kanssa. Pinsi soittelee paikalliselle äitiryhmälle videopuheluja. Lisäksi hän odottaa myös vanhempiensa vierailua – koska se sitten onnistuukin!

Pinsi halusi jakaa tarinansa auttaakseen muita.

– Toivon, että tarinani voi auttaa muita uusia ja pian äidiksi tulevia tuntemaan olonsa vähemmän yksinäiseksi tänä aikana, hän totesi Facebookissa.

Lue myös:

    Uusimmat