Äiti laittoi lapsen ostoskärryihin istumaan – järkyttävät seuraukset

Pikkupoika sai todennäköisesti ostoskärryistä istumisesta adenoviruksen, rotaviruksen ja salmonellan.

Kun Vivienne Wardrop laittoi lapsensa ruokakaupan ostoskärryihin istumaan, hän ei voinut kuvitellakaan, miten järkyttävät seuraukset teolla olisi.

Reissu Australian Gold Coastin ostoskeskukseen vaihtui 10 päivän sairaalareissuun pienelle Logan-pojalle. Vauvan epäillään saaneen läjän pöpöjä ostoskärryistä, joissa hän istui kauppareissun ajan.

Äiti kertoo poikansa saaneen adenoviruksen, rotaviruksen ja salmonellan – lopulta myös aivokalvontulehduksen. Äiti uskoo, että tartunnat ovat tulleet pojan koskettua supermarketin kärryjä ja laitettuaan kätensä sen jälkeen suuhunsa.

Viiden lapsen äiti sanoo, ettei osannut lainkaan kuvitella, että ostoskärryssä istumisessa voisi olla moisia vaaroja.

– En ollut ollut hänen kanssaan missään viikkoon, joten lääkärit sanoivat, että se on ainoa paikka, josta hän olisi voinut saada tartunnat, äiti selittää.

Vauva menetti kymmeneksen painostaan

Wardrop sanoo huomanneensa poikansa olevan sairas ostosreissua seuraavana päivänä, kun vauva heräsi itkien lohduttomasti. Ripuloinnin lisäksi vauva oksenteli ja oli kuumeinen.

Poika kiidätettiin lääkärille, joka sanoi tämän tarvitsevan lepoa ja nesteitä, mutta Logan oli kipeä vielä seuraavanakin aamuna. Äiti vei hänet sairaalaan, jonne hänet otettiin sisään välittömästi.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pikkuiselle tehtiin lukuisia verikokeita.

– Hän ei edes itkenyt, kun he pistivät häntä useilla neuloilla, niin kipeä hän oli, äiti sanoo.

Pojan korkean sydämensykkeen ja kuumeen vuoksi hänet siirrettiin teho-osastolle. Vauva menetti nesteitä kehostaan jatkuvasti, ja paino putosi 800 grammaa kolmessa päivässä – noin kymmeneksen pojan painosta.

Onneksi Logan alkoi myöhemmin toipua ja pääsi kotiin perheensä luo. Äiti kirjoittaa Facebookissa haluavansa varoittaa muita vanhempia ja muistuttaa, että kärryt kannattaa pyyhkiä ennen vauvan laittamista kärryjen istuimeen.

Hän on vakuuttunut siitä, ettei poika ole voinut saada tartuntoja muualta, kuten ruoasta. Loganin korvikemaito on lääkärin määräämä eikä vauva ollut syönyt kiinteää ruokaa 5–6 päivään ennen tapausta.

Video: Osaathan pestä kädet oikeaoppisesti?

Lue myös:

    Uusimmat