Vauva puri pesuainetablettia ja joutui koomaan Skotlannissa – äiti julkaisi karut kuvat sairaalasta: "On niin pelottavaa, kun ei tiedä, mitä tapahtuu"

Pikkulapsi ehti äitinsä huomaamatta napata nestemäistä pyykinpesuainetta sisältävän kapselin ja purra sitä. Nyt poika on koomassa sairaalassa, kertoo muun muassa Daily Record.

10 kuukauden ikäinen Pearce Shepherd joutui sairaalahoitoon Skotlannissa purtuaan nestemäistä pyykinpesuainetta sisältävää kapselia. Onnettomuus sattui pojan perheen kotona Lennoxtownissa 31. heinäkuuta.

Viisilapsisen perheen äiti Melissa Cairney kertoo, että hän oli ollut keittiössä laittamassa ruokaa ja laittanut siinä sivussa pyykinpesukoneen päälle. Kaikki lapset olivat olleet hänen lähettyvillään.

– Yksi tableteista on varmasti pudonnut keittiötasolta lattialle.

Pearce oli ottanut pyykinpesukapselin ja purrut sitä. Hän nieli myrkyllisiä kemikaaleja.

– Ennen kuin huomasinkaan, Pearce oli napannut yhden ja haukannut sen kulmaa. Kaikki kävi liian nopeasti.

Sairaalahoitoon ja koomaan

Melissa ja hänen kumppaninsa David lähtivät viemään lasta kiireesti noin puolen tunnin automatkan päässä Glagow'ssa sijaitsevaan lastensairaalaan. Myöhemmin Pearce alkoi oksennella ja meni veltoksi.

Tähystyksessä havaittiin, että myrkyt olivat polttaneet hänen vatsaansa. Lisäksi keuhkot olivat turvonneet.

Metro kertoi 5. elokuuta, että Pearce on koomassa teho-osastolla. Lääkärit uskovat pojan jäävän henkiin, mutta ei tiedetä, miten kauan toipuminen kestää ja aiheuttavatko kemikaalit hänelle pitkäaikaisia vaikutuksia.

Varoituksena muille vanhemmille

Melissa kertoo tunteneensa olonsa niin avuttomaksi koettelemuksen aikana. Hän toivookin, että muut vanhemmat olisivat varovaisempia kodin puhdistustuotteiden kanssa.

– On niin pelottavaa, kun ei tiedä, mitä tapahtuu, Melissa kertoi.

– Tiesin, että nuo aineet ovat myrkyllisiä, mutta en arvannut, että lapseni joutuisi niiden takia koomaan.

2. elokuuta Melissa julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa hän vaati ihmisiä pitämään pyykinpesuainekapselit pois lasten ulottuvilta. Hän julkaisi kuvia pojastaan ennen pesuaineen nielemistä ja sen jälkeen kuvia sairaalasta, jotta hänen viestinsä menisi paremmin perille.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Lähteet: MetroDaily Record

Lue myös:

    Uusimmat