Äiti keksi nerokkaan tavan, jolla sai lapsensa tekemään kotitöitä – toimisiko teidänkin perheessänne?

11:00
Koti kuntoon karsimalla – tässä uusimmat vinkit kaaoksen hallintaan.

Brittiläinen uutissivusto The Sun kertoo australialaisen perheenäidin luovasta kikasta, jolla hän sai lapsensa innostumaan kotitöistä.

Lahjonta, kiristys, uhkailu – lapsen kasvatuksessa saatetaan välillä päätyä tilanteisiin, joissa on otettava kovat aseet käyttöön. Vanhemmat saattavat saada lapsensa innostumaan tiskikoneen täytöstä viikkorahan voimalla, toiset taas lupaavat vaivanpalkaksi lapselleen uuden puhelimen.

Nyt voit kuitenkin unohtaa lahjonnan, sillä eräs australialaisäiti keksi kikan, jolla lapset saa taatusti tekemään oman osuutensa kotitöistä.

Aarrejahti alkakoon!

Australialainen perheenäiti oli kyllästynyt siivoamaan lastensa jälkiä ja tekemään kotityöt heidän puolestaan. Hän mietti, miten saisi lapset innostumaan kotiaskareista ilman, että hän maksaisi itsensä kipeäksi.

Mikäpä olisi nykyteinille tärkeämpi kuin älypuhelin? Äiti takavarikoi lastensa puhelimet yön aikana, minkä jälkeen hän piilotti vihjelappusia ympäri taloa.

Aarrejahti alkoi aamulla tarralapulla, jossa äiti toivotti lapsilleen hieman kettuilevaan sävyyn hyvät huomenet.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ettekö löydä puhelimianne? Voi, kuinka ikävää. Jos teette tarpeeksi askareita kylppärissä, saatte selville puhelimienne olinpaikan, kuului viesti.

Lapset halusivat puhelimensa takaisin, joten he noudattivat ohjeita. Puhelimien takaisin saaminen ei kuitenkaan ollut niin helppoa kuin lapset olivat aluksi luulleet. He nimittäin saivat uuden vihjeen kylpyhuoneen siivoamisen jälkeen.

– Hyvää työtä! Puhelimenne ovat paikassa, jota ette ole koskaan nähneetkään, pyykkikorin pohjalla, kuului viestin alku.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun lapset saivat puhelimensa takaisin, he ehtivät jo hetken luulla, että aarrejahti olisi ohi. Perheenäidillä oli kuitenkin ässä hihassaan.

– Valitettavasti puhelimistanne loppui akku. Tyhjentäkää tiskikone, jotta saatte selville laturien olinpaikan, viesti jatkui.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kun lapset olivat tehneet työtä käskettyä, he löysivät seuraavan vihjeen, jossa äiti halusi antaa lapsilleen pienen näpäytyksen.

– Eikö aarrejahti olekin ihanaa? Laturit ovat muropaketissa, jotka laitoitte tyhjänä takaisin kaappiin.

Eikä siinä vielä kaikki – äiti otti jahdista kaiken ilon irti

Eikä siinä vielä kaikki! Vaikka lapset olivat löytäneet puhelimensa ja saaneet niihin virtaa, älyluureissa ei ollut verkkoyhteyttä. Kettumaisen ovela perheenäiti oli vaihtanut kotitalouden Wi-Fi-verkkoyhteyden salasanan uuteen ennen aarrejahtia – kuinkas muutenkaan.

Lapset saivatkin neniensä eteen uuden tarralapun, jossa äiti kiusasi lapsikultiaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Vieläkö on hauskaa? Viekää roskat ulos kierrätyspisteelle ja etsikää minut saadaksenne Wi-Fin salasanan, kuului vihoviimeinen keljuileva vihje.

Kekseliään aarrejahdin jälkeen lapset saivat puhelimiinsa verkkoyhteyden ja olivat tyytyväisiä – aivan kuten myös heidän äitinsä, joka sai nauttia siististä kodista.

Lähde: The Sun, Facebook

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja