Mainos

Äiti julkaisi tekstin, jonka jokaisen vanhemman pitäisi lukea: ”Kuinka julmaa on täyttää koti leluilla, kun toiset eivät ole saaneet sitä kaikkein tärkeintä asiaa”

Bloggari toivoo kaikkien vanhempien muistavan, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Se ei ole materia tai niin kutsuttu voitto –  se on rakkaus. 

Bloggari julkaisi puhuttelevan tekstin, jossa hän ottaa kantaa vanhempien väliseen kilpailuun. Yhden lapsen äiti kertoo tutustuneensa tähän maailmaan jo paljon ennen lapsensa syntymää, sillä aina löytyi joku, jonka mielestä hänen synnytyssuunnitelmansa olisi voinut olla toisenlainen.

– Vanhempien välinen kilpailu alkaa jo synnytyksestä. Sinun täytyy synnyttää luonnollisesti ilman puskevaa hikeä, ei kivun lievitystä, ei huutoa, Gylisa Jayne aloittaa.

Äiti toivoo kaikkien ymmärtävän, että vanhemmuus ei ole kilpailu. Siinä ei jaeta palkintosijoja. Lapsellasi voi olla kaikki mahdolliset lelut ja tavarat, mutta se ei tee kenestäkään vanhemmasta sen parempaa kuin toisesta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Vanhemmuudessa ei ole voittoa, vai mitä? Tarkoitan, että miten mittaamme sitä – iloisilla lapsilla? Lapsilla, joilla on paljon tavaraa? Lapsilla, jotka näyttävät hyviltä? Lapsilla, jotka käyttäytyvät hyvin?

Naisen mukaan jokainen vanhempi on voittaja jo siinä vaiheessa, kun saa lapsen ensimmäistä kertaa syliinsä.

– Lapsilla, jotka ovat elossa? äiti jatkaa.

Menetykset toimivat kamalana muistutuksena

Jaynen mukaan jo se, että vanhemmat ovat saattaneet terveen lapsen maailmaan, tekee heistä uskomattoman onnekkaita. Kaikille se ei ole todellisuutta. Mitä luonnollisen synnytyksen aiheuttama vahingonilo on sen rinnalla, kun toiset joutuvat poistumaan synnytyssairaalasta tyhjin käsin, nainen kyselee. 

– Kuinka julmaa onkaan täyttää koti leluilla, kun toiset vanhemmat eivät ole saaneet sitä kaikkein tärkeintä asiaa täyttämään tyhjää tilaa. Kuinka ihanaa onkaan kuunnella talon täyttävää hiljaisuutta vauvan nukkuessa. Turvallista. Lämmintä. Hengitystä. Samaan aikaan, kun toisten vanhempien talot ovat täysin hiljaisia, vääristä syistä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen toivoo näiden menetysten toimivan hirveänä muistutuksena meille halata omia lapsiamme hieman pidempään. Viettää heidän kanssaan muutama ylimääräinen minuutti kylvyssä pitäen hauskaa. Antaa heidän sotkea keittiössä. Nauraa nukkumaanmenoajan jälkeen puutarhassa.

– Rakkaus lastasi kohtaan on kaikista tärkeintä. Eikä sitä voi mitata millään.

– Et tiedä, kuinka onnekas oletkaan, Jayne päättää.

Lähde: GoodtoKnow

***

6:35

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.