Mainos

Äidin koskettava kirjoitus kuopuksen syntymästä: "Tunnet helpotusta, iloa ja surua"

Neljän lapsen äiti paljastaa, kuinka ristiriitaisia ajatuksia perheen nuorimman lapsen syntymä voi oikein herättää. 

Lindsay Ferrier on vaimo, äitipuoli ja äiti, joka pitää suosittua lifestyle-blogia elämästään kahden lapsen ja lapsipuolensa kanssa. Ruuhkavuosia elävä Ferrier julkaisi Facebookin Love What Matters- sivustolla ajatuksia herättävän kirjoituksen siitä, kuinka suuria tunteita perheen kuopuksen syntymä hänessä oikein herätti. 

– Tunnet helpotusta ja iloa siitä, että olet vihdoin synnyttänyt ja saanut käsivarsillesi terveen vauvan. Ja samalla tunnet surua oivallettuasi, ettet koskaan enää tule kokemaan tätä ihmettä, jonka vatsassasi kasvava lapsi saa aikaan, Ferrier selittää.

Äiti kertoo ymmärtäneensä, että tämän lapsen kohdalla kaikki olisi eri tavalla kuin ennen. Kaikki tämän lapsen ensimmäiset asiat tulevat jäämään omalla kohdalla viimeisiksi. Pieniksi jääneitä vaatteita ei enää säilytetä tulevaa vauvaa varten ja lelut annetaan pois. Tuttipullot ja hauskasti kuvioidut astiat katoavat pikkuhiljaa käytöstä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka nämä tavarat ovat pieniä asioita, niistä eroon hankkiutuminen tekee sydämeesi pienen loven.

– Et ymmärrä vaihtaneesi viimeisimmän vaipan, ennen kuin löydät pyjamalaatikosta housuvaipan ja tajuat, ettei hän ole tarvinnut yhtäkään viimeisimmän kuuden kuukauden aikana, Ferrier selittää.

Haikeus on läsnä jokainen hetki

Vaikka moni asia saattaa tuntua haikealta kuopuksen kohdalla, monet asiat sujuvat paremmin koskaan ennen. Vanhemmat lapset ovat antaneet hyvän oppitunnin vanhemmuudesta ja opettaneet, mitkä asiat ovat tarpeellisia ja mitkä eivät.

– Mitä viimeisin lapsi sinulta saa, on paljon halauksia ja pusuja – niin monta kuin vain pystyt hänelle antamaan, ennen kuin hän lähtee käsivarsiltasi. Samalla tavoin viimeisin tulee olemaan myös ainoa lapsi talossa, joka edelleen istuu sylissäsi, hiipii yöllä sänkyysi ja pelaa halisotaa ja viettää halijuhlia. Ja kokemuksesta tiedät, että tämä tulee loppumaan pian.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Samaan aikaan kun laulat hänelle hyvänyöntoivotusta ja kerrot rakastavasi häntä paljon, sydämesi kuiskaa koko ajan muistutustaan siitä, että hän tulee olemaan viimeinen. Ketään ei ole enää tulossa.

– Joka ikinen päivä lapsuuden nauha tuntuu purkautuvan liian nopeasti, ja sen voima tuntuu pysäyttämättömältä. Kun nuorin lapsi vaihtaa kuvakirjan teksteihin ja lähtee ensimmäisen kerran yökylään, tai vaatii poistamaan apupyörät polkupyörästään, sinuun sattuu joka kerta. Tämä hämmästyttävä asia elämässäsi on liukumassa pois, Ferrier päättää.

Lähde: Facebook

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.