Mainos

Äiti joutui poistamaan lapsensa hautakiven vain yhden valituksen vuoksi

Kaupunginvaltuusto päätti poistaa neljävuotiaana kuolleen pojan hautakiven yhden valituksen perusteella. 

Max Corbett-Gardener oli vasta neljävuotias kuollessaan vakavan epilepsian aiheuttamiin komplikaatioihin. Pojan äiti olisi halunnut kunnioittaa rakkaan poikansa muistoa ainutlaatuisella hautakivellä, mutta raha esti idean toteuttamisen. 

Kolmen vuoden ankaran säästämisen jälkeen äidillä oli kasassa tarpeeksi rahaa, jotta hän pystyi teettämään poikansa haudalle suunnittelemansa hautakiven, joka esitti nallea pitelemässä tähteä. Tämä ainutlaatuinen kivi pystytettiin haudalle Max-pojan syntymäpäivänä.

– Olisi ollut Maxin seitsemäs syntymäpäivä, ja tämä oli syntymäpäivälahja minulta hänelle. Valitsin tähtimäisen kiven, koska halusin hänelle jotain henkilökohtaista. Tämä kivi oli täydellinen minun pikkukaverilleni, äiti Jo kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kaikki ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan, sillä naapurustossa asuva perhe teki valituksen tästä erikoisesta hautakivestä. Valituksella oli merkittävät seuraukset.

Haudan sijainti ratkaisevana tekijänä

Valituksen seurauksena Worcestershiren kaupunginvaltuusto päätti poistaa hautakiven ilman asianomaisten suostumusta. Äiti on asiasta järkyttynyt.

– Olin täysin tietämätön, että tällaista oli meneillään. Neuvosto ei ottanut minuun yhteyttä, vaan kivenhakkaaja kertoi minulle, että hän oli saanut käskyn poistaa sen. Tunnen järkytystä, ahdistusta ja vihaa. Perheemme on joutunut kokemaan kovia. Voisin ymmärtää, jos hauta olisi hoitamaton tai ruma, mutta se ei ole, äiti kertoo tuntemuksistaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Äiti lisää, että hautakivi merkitsi paljon koko perheelle, ja tästä syystä he aikovatkin nyt tehdä kaikkensa, jotta kivi voitaisiin palauttaa paikoilleen. 

Kaupunginvaltuusto perustelee päätöstä sillä, että Maxin hauta sijaitsee lasten hautojen sijaan aikuisten hautojen alueella. Jos hautakivi olisi pystytetty lasten hautojen alueelle, se olisi saanut jäädä paikoilleen. Heidän mukaansa poikkeukset eivät ole mahdollisia, sillä se asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan. 

– Oli erittäin vaikea päätös poistaa se, mutta meidän piti tehdä se välittömästi, kaupunginvaltuuston tiedottaja kertoo. 

Valtuusto kertoo järjestävänsä lähitulevaisuudessa keskustelutilaisuuden perheen kanssa, jossa he aikovat keskustella uuden hautakiven muotoilusta. 

Lapsen menetys on aina kova paikka. 

6:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.