Pojan hautakivi poistettiin yllättäen – isä järkyttyi: "Minulle sanottiin, että kuva oli loukkaava"

33-vuotiaana kuolleen miehen hautakivessä ollut kuva ei miellyttänyt kaikkia. Hautakivikiistasta kertoo muun muassa australialainen 9 News -sivusto.

33-vuotias australialainen Peter Bridge kuoli viime vuoden huhtikuussa. Hän oli sairastanut kystistä fibroosia koko ikänsä.

Pojan isä Arthur kertoo, että kun tuli aika valita hautakivi pojan haudalle Enfield Memorial Parkissa, he halusivat jollain tapaa ottaa huomioon Peterin ”pahankurisen huumorintajun”.

Peterin lempisanontoihin kuului Yön Ritari -elokuvasta tuttu fraasi: ”Why so serious?”, "Miksi niin vakavana?". Niinpä perhe päätti kaiverruttaa sen hautakiveen. Lisäksi he laittoivat kiveen Peteristä otetun kuvan, jossa mies näytti keskisormea.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Pete olisi rakastanut sitä, koska sellainen hän oli. Ajellessaan ympäriinsä hän saattoi tutun nähdessään näyttää keskaria, vain vitsillä.

Yhtäkkiä hautakivi vietiin pois

16. tammikuuta hautakivi yllättäen poistettiin. Se oli saanut olla paikallaan seitsemän kuukautta.

– Ystävämme oli kävellyt hautausmaan läpi ja nähnyt poikani hautakiven kuormalavalla verstaan sisällä. Menin saman tien paikalle ja kysyin, mistä olisi kysymys. Minulle sanottiin, että kuva oli loukkaava.

– Joku oli selkeästi valittanut siitä. Mutta kuva on niin pieni, että pitäisi seisoa melko lähellä nähdäkseen sen.

Perheen mukaan kukaan ei ilmoittanut asiasta

Arthur on vihainen siitä, että hautausmaan työntekijät eivät olleet ottaneet häneen yhteyttä ennen kuin olivat poistaneet kiven.

– Heillä oli minun ja kumppanini sähköpostiosoitteet. He tietävät, että asun vain viiden minuutin matkan päässä. He olisivat voineet laittaa postilaatikkooni kirjeen.

– Tuo on moraalisesti väärin. Se ei ole oikein. Ei noin tehdä.

Arthurin mukaan hänen kumppaninsa ja toinen poikansa ovat järkyttyneitä. Koko perhe suree edelleen Peterin kuolemaa.

Arthur on perustanut nettiin kansalaisadressin, jotta Enfield Memorial Park palauttaisi Arthurin hautakiven.

Viranomaisilla eri käsitys tilanteesta

Adelaiden alueen hautausmaista vastaava virkailija Michael Robertson kertoi Nine.com.au-sivustolle, että hautausmaa on saanut aiheesta lukuisia valituksia. Robertsonin mukaan viranomaiset yrittivät ottaa Arthurin perheeseen yhteyttä ennen kuin poistivat hautakiven.

– Yritimme ottaa perheeseen yhteyttä puhelimitse ja lähetimme heille ääniviestin. Puhuimme myös hautakiven tekijän kanssa ja yritimme sitä kautta saada välitettyä viestin heille.

Robertson kertoo tarjoutuneensa maksamaan uuden kuvan vanhan tilalle. Hän ehdotti, että kuvasta tehtäisiin sellainen, että sen voisi avata kuin kirjan. Niin perhe voisi katsoa sitä ja muiden ei tarvitsisi.

– Perhe on torjunut myös tuon tarjouksen, Robertson kertoo.

– Löytäisimme mielellämme ratkaisun, joka tyydyttäisi sekä yhteisön että perheen odotukset. Jatkamme asian selvittämistä.

Lue myös:

    Uusimmat