Mainos

"Syy siihen, miksi eutanasia pitäisi laillistaa tässä maassa" – äiti järkyttyi lapseensa kohdistetusta kommentista

Tuntemattoman naisen julma kommentti sai äidin puhumaan erityislasten puolesta. 

Ikävä välikohtaus sattui, kun äiti Tori Brooks oli kauppakeskuksessa yhdessä epilepsiaa sairastavan poikansa kanssa. Kauppakeskuksessa nelivuotias Travis sai lievän epileptisen kohtauksen, jonka seurauksena hänen suustaan alkoi valua hieman kuolaa ja hän tarvitsi hoivaa. Äiti kertoo vieneensä poikansa niin kutsuttuun vanhempien huoneeseen, jossa hänen oli tarkoitus siistiä poika ja antaa hänen rauhoittua.

Mutta astuessaan huoneeseen, eräs nainen lausui äidille sanat, jotka ovat jääneet lähtemättömästi hänen mieleensä.

– Tämän kaltaiset lapset ovat syy siihen, miksi eutanasia pitäisi laillistaa tässä maassa, tuntematon nainen oli lausunut.

Vaikka äiti ei siinä tilanteessa pystynyt sanomaan naiselle vastaan, sanat jättivät hänet kyyneliin. Tuntematon ihminen oli juuri kertonut, että hänen poikansa pitäisi tappaa sairauden vuoksi.

Äidin toive: Erilaisuus on rikkaus

Travisille on diagnosoitu hallitsematon epilepsia ja kehityksen viivästyminen, mutta äidin mukaan poika pystyy elämään olosuhteisiin nähden täyttä ja nautittavaa elämää.

– Usko tai älä, on olemassa pirun hyvä syy siihen, miksi eutanasia ei ole laillinen vaihtoehto erityistarpeisille lapsille, Brook toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kyllä, se voi olla haastavaa, mutta samalla se ei ole maailmanloppu. Ei ole väliä, kuinka suuri tai pieni vamma on, ihmiset, aikuiset ja lapset ansaitsevat elää onnellisen elämän hyväksyvässä yhteisössä, aivan kuten kuka tahansa muukin, Brook kertoo.

Vaikka tapaus on valitettava, tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun perhe on havainnut samankaltaista kohtelua. Äiti kertoo kuulleensa negatiivisia kommentteja niin bussipysäkeillä kuin hoitohenkilökunnalta sairaalassakin. Nyt hän toivookin, että ihmiset vihdoin ymmärtäisivät, että erilaisuus on rikkaus.

– Isoäidilläni oli tapana sanoa jotain, jonka liian monet ihmiset ovat unohtaneet: ”Jos et voi sanoa mitään mukavaa, älä sano yhtään mitään”.

Video: Miltä maailma näyttää pyörätuolista käsin? Pystyisitkö sinä samaan?

1:32

Lähde: Couriermail  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.