Mainos

Äiti ei kehdannut avata ovea pyjamassaan – lähetti soitti poliisit paikalle

Amerikkalaisäiti ei kehdannut avata lähetille ovea pyjamassaan. Nopea päätös muuttui kiusalliseksi tilanteeksi, kun lähetti soitti poliisit paikalle.

Connecticutissa asuva Patty Levreault oli kotona kahden lapsensa kanssa eräänä aamuna. Hänen poikansa ja tyttärensä katsoivat televisiota olohuoneessa, kun ovikello soi. Levreault näki, että ovella oli lähetti.

Koska nainen oli edelleen yöasussaan, hän ei viitsinyt mennä ovelle. Sen sijaan Levreault ajatteli, että lähetti saattaisi jättää paketin kuistille.

– Menin käymään vessassa ja viisi minuuttia myöhemmin paikalle ajoi kolme poliisiautoa, hän kertoi ABC Newsille.

Lähetti uskoi, että lapset olivat kotona keskenään ja ilmoitti asiasta lastensuojelulle. Levreault pelkäsi hetken joutuvansa vankilaan tai menettävänsä lapsensa.

– Olin kuolla häpeästä.

Aitoa huolta vai oman olon pönkittämistä?

Perheenäiti uskoo, että tapaus on osa isompaa ilmiötä, jossa vanhempia saatetaan häpeään. Kun tuntemattomat ihmiset tekevät nopeita päätelmiä ilman tarpeellista tietoa, tapahtuu samanlaisia väärinkäsityksiä.

Aiemmin tänä vuonna kerätyn tiedon mukaan suurin osa lastensuojeluun soitetuista puheluista Yhdysvalloissa on perusteettomia. On kuitenkin hyvä, että ihmiset haluavat pitää huolta lasten hyvinvoinnista. Mieluummin turha soitto kuin kaltoin kohdeltu lapsi. Jos mahdollista, tilanne kuitenkin kannattaa arvioida hyvin, jotta perusteettomilta syytöksiltä vältyttäisiin.

Sosiologi Christine Carter California-Berkeleyn yliopistosta sanoo, että hyviä asioita tapahtuu, kun yhteiskunta tarkkailee avoimesti vanhempien toimia.

– Jos lapsi on selvästikin välittömässä vaarassa tai häntä kohdellaan avoimesti kaltoin, ei sitä voi jättää huomioitta, hän sanoo.

Carter varoittaa kuitenkin, että usein on myös niin, että yhteiskunnan tapa saattaa vanhemmat häpeään kumpuaa jostain muusta tarpeesta. Carterin mukaan tilanne, jossa joku toinen saatetaan häpeään ilman mitään oppimismahdollisuutta, johtuukin yrityksestä saada oma olo tuntumaan paremmalta.

Video: Millä tolalla lastensuojelu on Suomessa?

8:48

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.