Juana avautui synnytyksen jälkeisestä masennuksestaan – liikuttui seurauksista: "Tuntuu uskomattomalta"

Äitiyden pilvilinnat ja todellisuus 8:11
Videolla naiset kertovat, miksei vauva-arki ollutkaan niin auvoista kuin he olivat kuvitelleet.

Yhdysvaltalaisäiti kertoi synnytyksen jälkeisestä masennuksestaan somessa ja sai apua, kertoo Fox News.

Kentuckylainen Juana Witty, 28, julkaisi kesäkuussa lyhyen TikTok-videon, jolla kertoi kärsivänsä synnytyksen jälkeisestä masennuksesta

Videolla Juana pitelee sylissään kolmen kuukauden ikäistä vauvaansa.

– Synnytyksen jälkeinen masennus on todellinen asia. En tiennyt kärsiväni siitä, mutta ystäville olisi nyt kyllä tarvetta, hän kertoi.

Juanan videota on katsottu kolme miljoonaa kertaa. Hän kertoo Fox Newsille, että tuntemattomat ihmiset osoittivat kommenteissa huolensa hänen jaksamisestaan. Kommentteja kertyi yli 50 000 ja monet kertoivat, että Juana voisi halutessaan ottaa heihin milloin vain yhteyttä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Synnytyksen jälkeinen masennus yllätti

Juanalla on myös 9- ja 2-vuotiaat lapset. Hän kertoo, ettei ennen kesäkuuta ollut tiennyt, mitä synnytyksen jälkeinen masennus on. Hän vasta silloin tajusi kärsivänsä siitä itse.

– Se iski minuun silloin, koska huomasin olevan itkuinen ja peloissani. Mieheni oli töissä, joten olin yksin ja tuntui, että tarvitsisin juttukaveria.

Niinpä hän päätti julkaisi tuon videon TikTokiin.

Muut osoittivat Juanalle tukensa. Lisäksi näyttelijä ja koomikkoAngelina Spicer, joka on avoimesti puhunut synnytyksen jälkeisestä masennuksestaan, lensi Kentuckyyn juttelemaan Juanan kanssa tämän tuntemuksista.

Abc 13 News kertoo tiktokkaajien vinkanneen Juanalle järjestöstä, joka järjestää asiakkaille 30 päivän ilmaisia terapiajaksoja.

Juana on hämmästynyt saamastaan tuesta.

– Tämä tuntuu uskomattomalta, koska en olisi osannut odottaa tällaisia käänteitä, nainen kertoo Abc 13 News -uutissivustolle.

Tuki tärkeää toipumisessa

Fox Newsin haastattelema naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Jessica Shepherd toteaa, että tuki ja apu ovat olennaisen tärkeitä, kun yritetään päästä yli mielenterveyden haasteista. Näin ollen ne ovat tärkeitä myös synnytyksen jälkeisen masennuksen kohdalla.

Shepherdin mukaan sosiaalinen media voi osaltaan rohkaista ihmisiä ja auttaa heitä ymmärtämään omia kokemuksiaan paremmin. Sitä kautta joku voi tajuta hakeutua avun piiriin ja etsiä vertaistukea.

– Voi olla ihmisiä, jotka näkevät jotain tuon videon kaltaista ja hoksaavat tunteneensa samoja asioita ja tulevat siihen tulokseen, että heillä saattaa olla myös masennusta.

Perusti Facebook-tukiryhmän muille äideille

Juana kertoo perustaneensa myöhemmin Facebook-ryhmän ahdistuksesta ja masennuksesta kärsiville äideille, jotta näillä ei olisi yksinäinen olo. Tässä ryhmässä on 800 jäsentä. 

– Kaikki, jotka kokevat olevansa yksin tai joista tuntuu, että omalle perheelle ei voi puhua, voivat tukeutua toisiin ryhmäläisiin ja tuulettaa ryhmässä tuntemuksiaan. 

Juana kertoo joidenkin kehuneen häntä rohkeaksi, kun hän haki apua. Nainen ei näe asiaa niin.

– Tein niin, koska tarvitsin tukea.

Katso video: Yhdysvalloissa hyväksyttiin vuonna 2019 lääke synnytyksen jälkeisen masennuksen hoitoon.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto hyväksyi lääkkeen synnytyksen jälkeiseen masennukseen 2:01

Lue myös:

    Uusimmat