8-vuotias talutti koiraa yksin – huolestunut naapuri soitti poliisille

Kun 8-vuotias Dorothy kävelytti koiraa yksin, huolestunut naapuri tarttui toimeen – ja soitti poliisit.

Yllä olevasta videosta repesi nettiraivo: Äiti joi olutta pidellessään vauvaa – oikein vai väärin?

Amerikkalaisäiti joutui lastensuojeluilmoituksen kohteeksi, koska antoi tyttärensä kävelyttää perheen koiraa yksin. Corey Widen joutui erikoisen tapahtumasarjan keskiöön, kun hänen 8-vuotias tyttärensä Dorothy kävelytti koiraa yksinään perheen asuinalueella.

"Kuulin sireenin huutavan"

Tytön yksin kävelyllä nähnyt naapuri päätti soittaa poliisit. Naapuri kuvaili lasta "viisivuotiaaksi".

– Minua vain pelotti kovasti. Näin poliisit siinä, poliisiauton ja kuulin sireenin huutavan, tyttö itse kuvaa tilannetta.

Saadessaan koiran tyttö oli luvannut perheelleen, että voisi kävelyttää sitä.

Perheen tarina päätyi televisioon asti. Jos video ei näy, katso se täällä.

Naapuri oli soittanut myös lastensuojeluun

Widen kertoo, että halusi antaa tyttärelleen ensimmäisen oppitunnin itsenäisyydestä antamalla tämän viedä koiraa ulos yksin. Äiti näki tytön ikkunastaan melkein koko lenkin ajan.

Poliisikin havaitsi pian, ettei tilanne ollut vaarallinen.

Naapuri oli kuitenkin soittanut myös lastensuojeluun ja tehnyt Widenistä ilmoituksen. Hän joutui kaksi viikkoa kestäneen tutkinnan kohteeksi. Perheen toiminnasta ei löydetty mitään väärää.

– Alun perin ilmoitus tehtiin 5-vuotiaasta, ja asian olisi pitänyt olla loppuun käsitelty, kun he havaitsivat, ettei minulla ollut 5-vuotiasta, äiti sanoo.

"Vanhempien, jotka eivät pidä tästä, pitää rauhoittua"

Osa kommentoijista on sitä mieltä, että soitto oli oikeutettu, koska 8-vuotias on liian nuori kuljeskelemaan kaduilla yksin. Toiset ovat aivan eri mieltä.

– Se, että pelkää naapureitaan ja kantaa koko ajan huolta siitä, että jotakin pahaa voisi tapahtua, johtaa vain ankeaan elämään, nimimerkki DownScale toteaa Twitterissä.

– Mitä vikaa on siinä, että tytön ikäinen kävelyttää koiraa. Se opettaa vastuuta. Vanhempien, jotka eivät pidä tästä, pitää rauhoittua, Nathan Epstein kirjoittaa.

"Älä tuomitse kirjaa kannen perusteella"

Wildeniä harmittaa, että viranomaisten aikaa hukattiin tällaiseen tapaukseen.

– Älä tuomitse kirjaa kannen perusteella. Et tunne jokaista tilannetta tai jokaista lasta, Wilden kommentoi.

– Kun toimit näin (soitat poliisin), kuormitat jo kuormittunutta systeemiä tällaisilla häiriöpuheluilla, ja lapset ja perheet, jotka oikeasti kaipaavat apua, eivät saa sitä.

Lue myös:

    Uusimmat