Nainen synnytti lapsensa neljällä eri tavalla – tämän hän oppi: "Vain yhdellä asialla on väliä"

Hätäsektion, suunnitellun sektion ja kaksi alatiesynnytystä kokenut Laurie kertoo kuusi asiaa, jotka oppi lapsiaan saadessaan.

Videolla Anna-Riitta kertoo, miten synnytti lapsensa kotona.

Laurie Batzel sai lääkäriltään lempinimen "yksisarvisvanhempi", koska hän on saanut neljä lasta monenkirjavilla tavoilla. Batzel on kokenut hätäsektion, suunnitellun sektion, yllättävän alatiesynnytyksen ilman kipulääkkeitä ja alatiesynnytyksen epiduraalin kanssa.

Batzel kertookin nyt Popsugar-sivustolla, mitä on oppinut synnytyksistään.

1. Luota synnytyslääkäriisi

– Kun minut otettiin sisään sairaalaan enkä ollut ihan vielä raskausviikolla 34, en aavistanut, että päivä päättyisi ensimmäisen lapseni syntymään, Batzel sanoo.

Hän oletti olevansa sairaalassa vain tarkkailtavana, mutta lääkäri ehdotti hätäsektiota.

– Hänen toimintansa oli niin rauhallista ja varmaa, että tajusimme vasta useita päiviä myöhemmin, miten lähellä oli, etten minä tai poikani olisi selvinnyt, Batzel kuvaa.

2. Keisarileikkaus ei ole maailmanloppu

Batzel olisi halunnut synnyttää toisen lapsensa alateitse, mutta pojalla oli muita suunnitelmia kuin tulla ulos "oikeaan aikaan".

– Keisarileikkaus sovittiin kymmenen päivän päähän lasketusta ajastani. Olin pettynyt, etten saanut kokemusta, josta koin jääneeni paitsi ensimmäisellä kerralla, mutta tunne katosi, kun terve, täysiaikainen vauva asetettiin rinnalleni melkein heti synnytyksen jälkeen.

3. Voit suunnitella, mutta synnytys ei mene niin kuin luulit

Batzel oletti, että kolmannen lapsensa kohdalla hän osaisi jo varatua kaikkeen, mitä tuleman piti. Perhe varasi ajan suunniteltuun sektioon, järjesti isovanhemmat vahtimaan muita lapsia ja rentoutui. Suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi.

– Uskon, että synntykseni käynnisti viikkoa ennen suunnitelmiamme se, kun taaperoni kurotti suurta vesimelonia keittiötasolta ja minä sukelsin kuin merestä loikkaava valas työntämään hänet pois melonin alta, Batzel kuvailee ja pohtii, että synnytyksen saattoi laukaista myös ympäriinsä räjähtäneen vesimelonin siivoaminen ja melkoisen raivokas mielentila.

4. Ole ystävällinen kätilöille

– En voi korostaa tätä tarpeeksi, Batzel sanoo.

Hän on työskennellyt hoitoalalla ja tietää, miten tärkeitä kätilöt ovat. He voivat täyttää äidin toiveita, auttaa ja tukea häntä.

5. Synnyttäminen sattuu

Batzel on entinen balettitanssija. Hän on tanssinut lavalla muussaantuneiden varpaidensa vuoksi verisissä tossuissa ja sietänyt muitakin tanssivammoja.

– Kivunsietokykyni ei ole vähäpätöinen. Mutta maailmassa ei ole toista sellaista kipua, jonka vauvan saaminen aiheuttaa. Kun hoitaja kertoi, että oli liian myöhäistä saada epiduraali, olisin nyyhkyttänyt, jos minulla olisi ollut voimia.

6. Jos otat epiduraalin, tunnet silti, kun lapsesi syntyy

– Kun numero neljä syntyi, olin jo luovuttanut sen suhteen, että yrittäisin suunnitella, mitä tapahtuu, Batzel kuvaa.

Synnytyksen tultua ajankohtaiseksi hän pyysi epiduraalia, ja myös sai sen.

– Sillä sekunnilla, kun neula sujahti sisään, lakkasin tärisemästä kivusta ja saatoin maata mukavasti. Ja kuitenkin, kun oli aika ponnistaa, saatoin tuntea, mitä tapahtuu, Batzel sanoo.

7. Vain yhdellä asialla on väliä

– Tämä toki on klisee, mutta jokainen äiti haluaa vain terveen vauvan syliinsä, kun kaikki on ohi, Batzel sanoo.

– Millaisia ongelmia matkan varrella onkaan, en voi kuvata onnea, jota koet, kun pitelet lastasi ensimmäistä kertaa. Eikä ole olemassa väärää tapaa tulla äidiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja