Äiti aneli, että sairaala ei kotiuttaisi vauvaa – lapsi kuoli vain tunteja myöhemmin: "Hän ei voi hyvin, katsokaa häntä"

4:00
Saako saikulla mennä kauppaan? Katso vastaus yllä olevalta videolta.

Äiti oli pyytänyt, että sairasta poikavauvaa ei lähetettäisi kotiin. Muutamaa tuntia myöhemmin lapsi menehtyi. Aiheesta uutisoi muun muassa Mirror-lehti.

Kolmen kuukauden ikäinen Mohammad Aldmour kuoli sairastuttuaan aivokalvontulehdukseen ja verenmyrkytykseen syyskuussa 2018.

Mohammad oli sairastunut 10. syyskuuta, ja hänet oli viety ambulanssilla Tameside Hospital -sairaalaan. Myöhemmin hänet lähetettiin kotiin, sillä lääkärin mukaan hänellä oli flunssavirus. Tuolloin poika oli vielä ollut valppaan oloinen ja eloisa.

Kuoli tunteja myöhemmin

Pojan olo ei kuitenkaan parantunut. Äiti Muna Aburizeq kertoi brittimedioille, että jossain vaiheessa poika oli alkanut oksennella ja hänellä oli ollut kuumetta. Pojan huulet olivat muuttuneet sinertäväksi, ja hän oli ollut hyvin kalpea.

Vanhemmat veivät hänet takaisin sairaalaan myöhemmin samana iltana. Hoitaja totesi, että pojalla oli korkea kuume ja hänen sydämensä sykki paljon kiivaammiin kuin sen olisi pitänyt. Hänet otettiin kiireelliseen hoitoon.

Tunteja myöhemmin Mohammad kuoli.

Lääkärin mukaan pojalla oli flunssa

Tapausta alettiin käsitellä oikeudessa 13. tammikuuta. Pojan äiti kertoi, että ensimmäisellä käynnillä sairaalassa lääkäri oli todennut, että pojalla oli flunssa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olin huolissani hänen keuhkoistaan, koska hän ei hengittänyt kunnolla. Ei lääkärien kanssa voi riidellä. Lääkäreihin luotetaan.

Myös hoitaja oli sanonut, että Mohammadilla oli kaikki hyvin. Hänet päästettäisiin kotiin.

– Pyysin, etteivät he lähettäisi minua kotiin. Sanoin, että ”Hän ei voi hyvin, katsokaa häntä”, äiti kertoo.

Merkintätiedoissa puutteita

Lääkärin mukaan Mohammadin tietoihin olisi pitänyt laittaa merkintä sepsiksen vaarasta.

Hoitaja kertoi, ettei ollut tehnyt sitä, koska hän oli siirtänyt tapauksen saman tien elvytysosaston kollegoilleen ja oletti, että lääkäri olisi saapunut katsomaan tapausta alle 10 minuutissa.

Oli saanut rokotteen 

Kuolemansyyn tutkinnassa todettiin, että Mohammad oli saanut ensimmäisen rokotuksen meningokokki B -bakteeria vastaan, kun hän oli kahdeksan viikon ikäinen. Hänen oli ollut määrä saada toinen rokote 16 viikon iässä.

Kuolemansyyn tutkimuksessa selvisi, että Mohammadilla oli ollut aivokalvontulehdukseen liittyvää ihottumaa ympäri kasvojaan, rintaansa, vatsaa ja selkää. Sitä oli ilmeisesti myös hänen raajoissaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja