Mainos

AirBaltic aikoo lennättää maakunnista maailmalle

Latvialainen lentoyhtiö AirBaltic toppuuttelee puheita sen Suomen-laajentumisesta. Pääjohtaja Bertolt Flick korostaa, että yhtiö haluaa tarjota suomalaismatkustajille yhteyksiä maakunnista Riian lentokentän kautta maailmalle.

AirBaltic harkitsee parhaillaan neljää uutta kenttää Suomessa liikennöinnin aloittamiseksi. AirBaltic neuvottelee edelleen Finncommin ostosta, mutta se suhtautuu varovaisesti sen lopettamiin Helsingistä Poriin, Jyväskylään ja Seinäjoelle kulkeviin maakuntareitteihin.

- Jos reitit eivät ole tuottavia toiselle lentoyhtiölle, niin meidän pitää katsoa niitä tarkkaan. Me emme tässä vaiheessa painota Suomen sisäisiä markkinoita. Me katsomme yhteyksiä Riian ja kymmenen suomalaiskaupungin välille, pääjohtaja Bertolt Flick sanoo.

Myös neuvottelut suomalaisyhtiö Finncommin ostosta ovat yhä kesken.

Yhteyksiä maakunnista Riikaan

Vaikka airBaltic suunnitteleekin laajentumista Suomen sisäisille reiteille, sen pääpaino on Latviassa. Latvialaisyhtiö haluaa viedä suomalaisia Riian lentokentän kautta maailmalle.

- Suomalaisasiakas on voittaja, sillä hänellä on aiempaa laajempi valikoima yhteyksiä. Ei ole epäilystäkään siitä, että me olemme hintajohtajia suomalaismarkkinoilla.

AirBalticin liikevaihto oli viime vuonna 300 miljoonaa ja voitto 20 miljoonaa euroa. Se on tällä hetkellä yksi Latvian syöksytalouden harvoista jarruttajista. Lentoyhtiön pääomistaja on Latvian valtio, joka tukee yhtiönsä laajentumista. Suomessakin vauhti on hurjaa:

- Olemme kasvaneet Suomen markkinoilla todella nopeasti, tänä vuonna yli 300 prosenttia ja aiomme lennättää tänä talvena puoli miljoonaa suomalaista, Flick kertoo.

Katso Marjo Näkin juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.