Mainos

Air Francen onnettomuus Titanicin veroinen mysteeri?

Brasilian laivasto jatkaa toissapäivänä onnettomuuteen joutuneen Air Francen koneen etsintöjä.

Koneen katoamispaikkaa on pystytty selvittämään alueelta löytyneen lentoromun perusteella, mutta edelleenkään onnettomuuden syystä ei ole mitään varmaa tietoa. Merestä löytyneitä osia on kerätty ja niiden toivotaan antavan viitteitä katastrofin syystä.

Viranomaisten mukaan tärkein ja vaikein tehtävä on kuitenkin löytää lentokoneen musta laatikko, joka kertoisi mitä lennolla oikeasti tapahtui. Lentokone putosi myrskyssä keskellä yötä, mutta usean asiantuntijan mukaan salamointi ja huono sää eivät voi olla ainoita onnettomuuteen johtaneita syitä.

Asiantuntijat ovat yhä hämmentyneitä siitä, miten turvalliseksi luokiteltu kone saattaa pudota myrskyssä ilman että kukaan kolmesta kokeneesta lentäjästä ehtii lähettää hätäviestiä.

Brasilian presidentti uskoo syyn löytyvän

Asiaa mahdollisesti valaiseva musta laatikko saattaa sijaita jopa 3 000 metrin syvyydessä meren pohjassa. Se on suunniteltu lähettämään paikantamissignaaleja noin 30 päivän ajan veteen osumisen jälkeen. Laatikko voi lähettää signaalia jopa 6 000 metrin syvyydestä.

Ranskalaiset tutkijat eivät ole kovinkaan toiveikkaita mustan laatikon löytymisen suhteen.

Erään asiantuntijan mukaan Air Francen tallenteiden löytäminen saattaa olla yksi vaikeimmista tehtävistä sitten Titanicin löytämisen.

Pohjois-Atlantilla uponneen RMS Titanicin hylky löydettiin vuonna 1985 eli noin 73 vuotta onnettomuuden jälkeen.

Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silva on kuitenkin luottavainen onnettomuuden selviämisen suhteen.

- Uskon, että maa, joka pystyy löytämään öljyä 6 000 metrin syvyydestä, pystyy myös löytämään lentokoneen 2 000 metristä.

Toissa päivänä tapahtunut onnettomuus on Air France -yhtiön historian pahin. Turmassa uskotaan kuolleen kaikki koneessa olleet 228 ihmistä.

Yhtään ruumista ei ole vielä löydetty.

- Haluaisin vain löytää poikani ruumiin, jotta voisin antaa hänelle arvokkaat hautajaiset, eräs brasilialainen isä kommentoi.

(MTV3 - Reuters - AP)

UHRIEN KUVIA ON JO JULKISTETTU

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.