Mainos

Ainutlaatuista taidetta lapsen päiväunilla

Helsinkiläisessä mainostoimistossa työskentelevä Adele Enersen keksi äitiyslomalla viihdyttää lähipiiriään valokuvilla, joissa hänen tyttärensä nukkuu toinen toistaan mielikuvituksekkaammissa lavasteissa.

Kuvista, joissa kaksikuinen Mila on päiväunillaan aseteltu lattialle nukkumaan satumaisemissa, tulikin varsinainen hitti internetissä.

- Valokuville omistetussa blogissa on yhtäkkiä noin 200 000 kävijää päivittäin, ja viime päivinä on ollut todella paljon haastatteluja. Se tuntuu uskomattomalle, Enersen naurahtaa.

- Olen ihan harrastelijakuvaaja, ja kuvat on otettu halpiskameralla.

Päiväunten anatomian jäljillä

Mila's Daydreams -blogissa Enersen kertoo kuvittelevansa, mistä hänen tyttärensä uneksii. Tähän mennessä kaksikuinen Mila on muun muassa ratsastanut norsulla, tanssinut ruususateessa ja seikkaillut avaruudessa.

- Toiveita ja ideoita tulee paljon lähipiiriltä ja seuraajilta netissä. Usein omat ideat lähtevät Milan vaatetuksesta aamulla. Päivän mittaan idea muhii, kunnes päiväunien aikaan päästään sitten hommiin. En tosin tee kuvia läheskään joka päivä.

"Teoksen” rakentamiseen menee Enersenin mukaan vain hetki. Rekvisiittana hän käyttää kotoa löytyviä vaatteita ja materiaaleja:

- Esimerkiksi kuvassa Her Superpinkiness viittana on minun kashmir-huivini ja taustana pari vilttiä. Monet lavastuksista tulee äitiyspakkauksesta, Enersen kertoo.

Aluksi Enersen laittoi kuvia Facebookiin lähipiirin huvitukseksi. Oli kuitenkin kätevämpää perustaa kuville oma blogi.

- Kuvien idea lähti siitä, kun Mila nukahti lattialle, ja mieheni laittoi hänen käteensä tahtipuikon. Mila näytti ihan miekkailijalta, ja jälkeenpäin harmittelin, miten kuvaa olisi vielä voinut lavastaa.

Enersen kuvailee itseään tarinankertojaksi, ja hän haaveileekin kirjailijaksi ryhtymisestä:

- Meillä aina keksittiin omia satuja pienenä, ja minäkin leikin usein olevani vähän kuin Kylli-täti. Unelmoin lastenkirjan tekemisestä, ja sellaista ovat seuraajatkin toivoneet. Ehkä tässä onkin kuvitus kirjaa varten.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja