Aino-Kaisa Saarinen riemastui yllätyspanoksestaan Eveliina Piipon mitalihiihdossa – "Olen täällä hymy korvissa, aivan loistavaa!"

Eveliina Piippo taisteli pronssia 10 kilometriltä 2:24
Eveliina Piippo kommentoi MTV Urheilulle hopeasuoritustaan nuorten MM-hiihdoissa.

Maastohiihdon nuorten MM-kisojen pääsihteerinä Lahdessa toimiva Aino-Kaisa Saarinen oli osaltaan auttamassa Eveliina Piippoa MM-hopealla 10 kilometrin vapaan kisassa keskiviikkona. 

Piippo paljasti hopeahiihtonsa jälkeen, että hänellä oli allaan Saarisen vanha suksipari

MTV Urheilu tavoitti kisan jälkeen Saarisen, joka oli kuullut asiasta työkiireidensä keskellä. 

– Kyseinen pari lähti hänelle jo kesäkuussa. Sukset ovat Rossignolin tallin suksia, eivät suoranaisesti minun suksiani, vaikka olen niitä käyttänyt. Halusin luovuttaa parhaat parini maajoukkueen käyttöön, ja suurin osa niistä meni Evelle, Saarinen selvitti. 

– Kuulin nyt ilokseni, että nämä sukset ovat olleet kovassa käytössä, ja siihenhän ne oli tarkoitettukin. Tämä oli hienoa, että tällainen legendaarinen pari on tuonut meille vielä MM-hopeata. Olen täällä hymy korvissa, aivan loistavaa! Saarinen iloitsi. 

Piippo sanoi käyttäneensä suksia aiemmin Beitostölenin maailmancup-viestissä, jossa hän ankkuroi Suomen kolmantena maaliin. Piippo totesi keskiviikon kisan jälkeen, että kyseisistä suksista tulee nyt todennäköisesti hänen luottoparinsa. 

Vahvempana perinteisen hiihtäjänä tunnettu Saarinenkin käytti kyseistä paria maailmancupissa. 

– En ole käyttänyt sitä pari varmaankaan arvokisoissa. En ainakaan Pyeongchangin olympialaisissa, koska en siellä vapaata hiihtänyt. Ainakin maailmancupissa vapaan kisoissa, mutta en muista tarkalleen missä kisoissa. Minulla oli muutama oikein hyvä vapaan pari käytössä, uransa viime keväänä päättänyt Saarinen summaa. 


Aino-Kaisa Saarinen kohtasi laturaivon:"Kaikki suomalaiset kirosanat" 7:38
Videolla Aino-Kaisa Saarinen kommentoi nuorten MM-kisojen antia ja omaa tehtäväänsä.

Lue myös:

    Uusimmat