MM-hopeaa! Eveliina Piipolta upea hiihto – venäläinen käänsi hurjan trillerin edukseen

Eveliina Piippo taisteli pronssia 10 kilometriltä 2:24
Videolla Piipon tunnelmat MM-hopean jäljiltä.

Eveliina Piippo, 20, on saavuttanut hopeaa alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa Lahdessa 10 kilometrin vapaan hiihtotyylin väliaikalähtökilpailussa.

Piippo aloitti kilpailun vahvasti ja johti sitä ensimmäisillä väliaikapisteillä 0,6 kilometrin ja 1,1 kilometrin kohdalla. 4,1 ja 5 kilometrin väliaikapisteissä Venäjän Marija Istomina kävi ensi kertaa piikkipaikalla, ja hän kilvoitteli loppukilometreillä suomalaisen kanssa tiukasti kahdesta kärkisijoituksesta. 

5,6 ja 6,1 kilometrin väliajoissa Piippo paineli ykkösenä, mutta viimeisenä kisaan startannut Istomina käänsi lopulta pelin niukasti edukseen ja nappasi voiton 2,0 sekunnin erolla ennen Piippoa. Kolmanneksi kisassa sivakoi Norjan Tiril Udnes Weng (+29,6).

Rebecca Immonen oli 29:s, Emmi Lämsä 31:s ja Anni Alikoski 46:s. Mitalitoivo Johanna Matintalo ei pystynyt kilpailemaan kuumeen vuoksi.

Piipon saavuttama mitali on Suomen ensimmäinen näiden MM-kisojen alle 23-vuotiaiden sarjassa. Alle 20-vuotiaissa Anita Korva on napannut aiemmin kaksi MM-pronssia.

Piippo on aiemmin ollut nuorten MM-kisoissa, alle 20-vuotiaissa, parhaimmillaan neljäs. Maailmancupissa aikuisten tasolla Piippo on ollut parhaimmillaan 22:s joulukuussa Norjan Beitostölenissä 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Lue myös:

    Uusimmat