Aino-Kaisa Saarinen MTV.fille: Valmistaudun synnytykseen kuin hiihtokisoihin

Esikoislastaan odottava hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen ei ole malttanut pysyä poissa hiihtoladuilta.

Aino-Kaisa Saarinen, 37, ja entinen koripalloilija Tom Gustafsson, 39, saavat esikoislapsensa keväällä.

– Raskaus on sujunut tosi hyvin. Kaikkea pystyy edelleen tekemään, kilpahiihtoa tosin ei, mutta kaikkea muuta voi tehdä. Se on ollut tosi hienoa ja toivottavasti voin jatkaa mahdollisimman pitkään samalla linjalla, Saarinen kertoo MTV.fin haastattelussa.

Urallaan muun muassa kaksi olympiahopeaa ja kolme olympiapronssia saavuttanut Saarinen ei ole malttanut pysyä poissa hiihtoladuilta.

– Tänään aamulla menin jo ennen aamukahdeksaa, kun oli kiireinen päivä tiedossa. Kerran tai pari päivässä olen käynyt urheilemassa.

Saarinen on kertonut aiemmin aikovansa synnyttää ilman kivunlievitystä.

– Sellainen ajatus on, jos kaikki menee hienosti. Toki, voi käydä niin, että joutuu tekemään vaikkapa hätäsektion. Sitähän ei koskaan tiedä.

– Olen yleisesti ottaen niin sanotusti luomuihminen. Synnytys on kuitenkin hyvin luonnollinen asia. Suurin osa maailman ihmisistä synnyttää kuitenkin ilman kivunlievitystä.

Lapsen syntymä ei vielä jännitä Saarista.

– Lähinnä olo on utelias ja kiinnostaa, että mitä tulee tapahtumaan. Valmistaudun synnytykseen kuin hiihtokisoihin: ennen kisoja käyn aina ladut läpi hyvin tarkasti. Nyt olen kysellyt jo synnyttäneiltä heidän kokemuksiaan, että millaista se on. Odottavaisella ja positiivisella mielellä tässä ollaan.

– Ennen kuin tein edes raskaustestiä, tunsin, että olen raskaana. Samantien tuli vahva tunne siitä, että lapsi on tyttö. Mutta on kyseessä sitten tyttö tai poika, kaikki otetaan vastaan.

Aikovatko Saarinen ja Gustafsson kannustaa tulevaa lastaan hiihtolatujen suuntaan?

– Lasta tullaan varmasti ohjaamaan urheilun pariin, ja myös eri lajeihin, koska meillä molemmilla on urheilutausta. Toivottavasti sitä osaa vanhempana ohjata lasta sitten hänen intohimonsa suuntaan.

– Pääasia on, että lapsi pääsee toteuttamaan intohimojaan, oli se sitten urheilua tai jotain muuta. Silloin, kun ihminen pääsee toteuttamaan omaa intohimoaan, hän on silloin onnellinen ja todennäköisesti myös menestyy siinä.

Lue myös:

    Uusimmat