Olympialaisiin tähtäävä juontaja-näyttelijä Janne Saarinen kertoo, mitä hänen perheensä ajattelee kelkkailuprojektista: "Siistiä, mutta ei tarvitse enempää"

Radio Suomipopin juontajana ja Syke-tähtenä tunnettu Janne Saarinen treenaa kelkkailua tähtäimessään vuoden 2026 olympialaiset.

Tammikuussa Radio Suomipopin taajuuksilla käydystä pohdinnasta käynnistyi erikoinen tapahtumaketju, jonka myötä kyseisen radiokanavan keskipäivälähetyksiä luotsaava juontaja Janne Saarinen tähtää vuoden 2026 Italian talviolympialaisiin ensimmäisenä suomalaisena olympiakelkkailijana.

Saarinen pohti tammikuun loppupuolella kuullussa keskipäivälähetyksessä millaista olisi edustaa Suomea olympialaisissa. Juontaja totesi, että hän pystyisi tuomaan Suomeen olympiamitalin kelkkailijana.

– Olympiakomitea, jos olette kuulolla, niin lähettäkää tänne meidän studioon kelkka. Kyllä minä lähden hakemaan mitalia Italiasta kolmen vuoden päästä. Ei se niin vaikeaa voi olla, juontaja heitti.

Ei aikaakaan, kun studioon tuli puhelu, jonka soittaja kertoi olevansa Jani Tilvis Suomen kelkkailuliitosta. Tilvis kertoi olevansa paraikaa Latvian Siguldassa harjoitusleirillä ja toivotti Saarisen tervetulleeksi mukaan.

Tilvis jatkoi kertoen, että Suomen kelkkailumaajoukkueessa olisi yksi paikka vapaana ja tarjosi sitä Saariselle. Lyhyen keskustelun lopputulemana Saarinen kertoi alkavansa katsella seuraavia lentoja Latviaan.

– Tästä hetkestä alkaen minä Janne Seppo Uolevi Saarinen kuulun Suomen kelkkailumaajoukkueeseen ja tähtään vuoden 2026 olympialaisiin ensimmäisenä suomalaisena olympiakelkkailijana, Saarinen julisti kuulijoilleen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Pian alkoi harjoittelu kohti Suomen maajoukkuekarsintaa. Helmikuussa käyty karsinta sujui Saarisen osalta mallikkaasti, ja juontaja onnistui selvittämään tiensä Norjan Lillehammerissa maaliskuussa kamppailtuun Nordic Cup -kilpailuun. Nordic Cupista juontaja sai kotiin viemisiksi neljännen sijan.

Radiojuontajan töiden lisäksi vuodesta 2018 saakka Syke-sarjaa tähdittänyt Saarinen kertoi MTV Uutisille kelkkailukuulumisiaan Sykkeen 14. tuotantokauden lehdistötilaisuudessa.

Mies kertoi, ettei hän ole tyyppi, joka pystyisi tekemään asioita niin sanotusti vasemmalla kädellä. Jos hänelle tarjotaan esimerkiksi jonkinlaista työhön liittyvää mahdollisuutta, haluaa hän pistää kaiken peliin ja suoriutua siitä mahdollisimman hyvin. Kunnianhimoinen kelkkailutavoite on Saarisen mukaan jatkumoa tälle.

– Nyt kun olen saanut näin huipun tilaisuuden, niin totta helvetissä haluan katsoa, että jos vain kaikkeni laitan tähän, niin voisinko pärjätä, hän sanoi.

Saarinen kertoi, että tällä hetkellä hänellä on menossa kelkkailun suhteen kesätauko. Harjoittelu jatkuu entiseen malliin, mutta lajille ominaiseen kouruun ei juuri nyt ole mahdollisuutta päästä laskemaan.

Perheen pohdinnat

Lumipallon lailla vierimään lähtenyt ja nopeasti suuret mittasuhteet saanut kelkkailuprojekti on mietityttänyt Saarisen läheisiä. Perheenjäsenet ovat myöntäneet, että koko tapahtumaketju on hullunkurinen, mutta myös varmistelleet, että eihän Saarinen ole oikeasti menossa esimerkiksi Latviaan harjoittelemaan.

– Ja vaikka olen mennyt paikan päälle, niin he ovat silti kysyneet, että ethän sinä oikeasti ole laskemassa? Kun olen laskenut, niin äidiltäni on tullut aina ensimmäisenä viesti, että oletko hengissä? Sitten he ovat sanoneet, että no niin, nyt olet kokeillut laskemista, se oli siistiä, mutta ei tarvitse enempää, hän kertoi.

Saarinen tietää, että lajia varjostaa vaarallisuus. Näin ollen hän myös ymmärtää, mistä perheenjäsenten kommentit kumpuavat.

– Totta kai he ovat innoissaan puolestani ja tätä on heidän mielestään siistiä seurata, mutta heidän mielestään laji voisi olla toinen.

Toistaiseksi Saarinen on kuitenkin selvinnyt pelkillä mustelmilla.

– Niin pitkään, kun mitään vakavaa ei tapahdu ja pääkoppa pysyy kunnossa ja pystyn kävelemään, niin kyllä minä tätä ajattelin kokeilla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Lue myös:

    Uusimmat