Maratonhaaste edelleen Aino-Kaisa Saarisen mielessä, Ruotsin hiihtotähti näytti mallia New Yorkissa – "Se vaatii hieman valmistelua"

Aino-Kaisa Saarinen kohtasi laturaivon:"Kaikki suomalaiset kirosanat" 7:38
Aino-Kaisa Saarinen vieraili MTV3:n Huomenta Suomessa keskiviikkona.

Ex-huippumaastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen on joutunut lykkäämään entisten kilpasiskojensa kanssa sopimaa maratonhaastetta työkiireiden takia. 

Menestyksekkään uransa viime keväänä päättynyt Saarinen, 39, on sopinut muutaman entisen kilpakumppaninsa kanssa maratonin juoksemisesta. Viime kesänä polveen tullut rasitusvamma hidasti osaltaan hankkeen viemistä maaliin. 

– Kyllä minä haluaisin sen maratonin jossain vaiheessa juosta, mutta se vaatii hieman valmistelua, Saarinen kertoo MTV Urheilulle. 

– Viime vuonna puhuimme Anna Haagin ja Kikkan Randallin kanssa, että menemme New Yorkin maratonille juoksemaan. Anna siellä kävi juoksemassa, mutta Kikkanilla oli omia ongelmia, ja minulle oli hirmuinen kiire töiden ja Tanssii tähtien kanssa -hommien kanssa. Katsotaan uudelleen ensi syksynä, jos sinne kuntoutuisi. 

Sotshissa olympialaisten viestikultaa voittaneen Haagin, 32, aika oli 3.10.39. Sillä irtosi 216. sija yli 22 000 naisen joukossa. 

"Joka päivä ilo lähteä hommiin"

Saarinen työskentelee nykyään Salpausselän kisojen pääsihteerinä. Hän hoitaa samaa pestiä myös Lahdessa käynnissä olevissa nuorten MM-kisoissa

– Paikka sattui tulemaan oikeaan aikaan auki viime keväänä. Hain ja tulin valituksia haastattelujen jälkeen. Olen ollut todella tyytyväinen tähän työhön, joka päivä on ollut ilo lähteä hommiin, Saarinen selvittää MTV Urheilulle. 

– Onhan tässä paljon uusia asioita, mutta kaikesta on selvitty. Minua on helpottanut hirveästi se, että tunnen ihmisiä ja ihmiset tuntevat minut. Tunnen myös hiihtourheilua ja sen vaatimuksia. Minulla on superhieno porukka. Kaikki ovat tarjonneet apuaan. 


Saarisen mielestä MM-kisarupeama on sujunut mallikkaasti. 

– Kun olen kysellyt täällä ihmisiltä, että missä mennään ja onko kaikki hyvin, niin ei ole tullut mitään isompaa esiin. Kyllä tässä on aihetta hymyyn. 

Saarinen haki aiemmin myös Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan virkaan. Hän pääsi haussa melko pitkälle, mutta ei tullut valituksi.

Hän haluaa jatkossakin toimia huippu-urheilun parissa.  

– Kyllä minun sydämeni sykkii urheilulle. Kun se urheilukärpänen puraisee, niin ei siitä varmaan koskaan pääse eroon. Olen päässyt nyt myös kansainvälisen olympiakomitean New leaders -koulutukseen. Kyllä minua kiinnostaa urheilujohtaminen. Haluan päästä eteenpäin ja oppia enemmän, urallaan 15 aikuisten arvokisamitalia saavuttanut Saarinen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat