Mainos

Ainakin 50 ihmistä kuollut Euroopan myrskyissä

Ainakin 50 ihmistä on saanut surmansa Lounais-Eurooppaa piinaavassa myrskyssä.

Ranskan viranomaiset ovat vahvistaneet ainakin 40 henkilön menehtyneen myrskyssä. Suurin osa menehtyneistä on hukkunut myrskyn nostattamissa tulvissa, lisäksi useita ihmisiä on kuollut jäätyään myrskyn kaatamien puiden alle.

- Säätiedotuksissa varoiteltiin kyllä voimakkaasta myrskystä, mutta yllätys on ollut tulvan voimakkuus. Pyörremyrsky osui täsmälleen samaan aikaan suuren nousuveden kanssa. Suurin osa uhreista saikin surmansa hukkumalla, sillä vesimassat tunkeutuivat yllättäen valtavalla voimalla pitkälle rannikkokaupunkien keskustoihin asti, kertoo MTV:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö.

- Monet rannikkokylät ovat kokonaan veden vallassa, ja asukkaat ovat joutuneet lähtemään kodeistaan, monia on jouduttu pelastamaan katoilta helikoptereilla.

Espanjassa ja Portugalissa myrsky on viranomaisten mukaan vaatinut yhteensä ainakin neljä kuolonuhria. Yhden ihmisen kerrotaan kuolleen myrskyssä Saksassa.

Ranskassa noin miljoona taloutta on ollut ilman sähköä, myrskyn katkottua voimalinjat ja maan länsirannikko on asetettu osin hälytystilaan.

- Toistasataa lentoa jouduttiin peruuttamaan, mutta nyt lentoliikenne toimii taas normaalisti. Länsirannikolle menevät junat myöhästelevät kolmekin tuntia, ja paljon teitä on yhä poikki, sillä teille kaatuneita puita ei ole saatu vielä raivatuiksi. Myrskun voimasta kertoo sekin, että paitsi puita, myös paljon kattoja on lähtenyt lentoon, Petäistö kertoo.

Xynthiaksi nimetyn myrskyn pelätään etenevän seuraavaksi Alankomaihin ja Belgiaan.

Katso Helena Petäistön raportti Pariisista

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.