Mainos

Ainakin 100 kuollut Koillis-Afrikan tulvissa

Ainakin sata ihmistä on kuollut Koillis-Afrikkaa viime päivinä koetelleissa tulvissa, kertoivat alueen valtakunnalliset radiot. Tulvat on aiheuttanut El Ninoksi kutsuttu sääilmiö.

Yksistään Etiopian koillisosassa on menehtynyt 57 ihmistä, kertoi Etiopian radio. Tuhansia vuohia, lampaita ja lehmiä on hukkunut yli äyräidensä paisuneisiin jokiin. Etiopiassa, Etelä-Somaliassa ja Kenian rannikolla tuhannet ihmiset ovat menettäneet kotinsa.

Kenian sääpalvelun mukaan näillä alueilla päiväkausia jatkuneet sateet eivät hellitä lähipäivinäkään. Vaikka parhaillaan on sadekausi, sateet ovat epätavallisen runsaita. Esimerkiksi Kenian rannikolla on satanut muutaman päivän aikana yhtä paljon kuin normaalisti koko vuonna.

Meteorologien mukaan tulvien pääsyynä on El Nino -ilmiö, joka syntyy kun eteläinen Tyynimeri lämpenee ja sen myötä ilmaan joutuu tavallista enemmän kosteutta. Kosteus taas tulee maahan sateina laajoilla alueilla. Tyypillistä on, että joillakin alueilla on liikaa sateita ja jotkut taas kärsivät ylenpalttisesta kuivuudesta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.