Aimo tekee täyttä työpäivää vielä 80-vuotiaana: En minä osaisi vain olla!

Millaista on tehdä täyttä työpäivää vielä 80-vuotiaana? Studio55.fi kysyi yksityisyrittäjä Aimolta, miksi hän on valinnut työnteon leppoisten eläkepäivien sijaan.

Suomalaiset jäävät usein eläkkeelle heti, kun se on mahdollista. Syitä on monia, kuten Studio55 hiljattain selvitti. Eläketurvakeskuksen osastopäällikkö Mikko Kautto muistuttaa jokaisen lisäkuukauden 63 ikävuoden saavuttamisesta lähtien kerryttävän korkeampaa eläkettä.

Millaista on olla reippaasti eläkeiän ylittänyt ja tehdä edelleen töitä? Mikä motivoi pysymään töissä? Sitä Studio55.fi kysyi yksityisyrittäjä Aimolta, joka täyttää pian 80 vuotta, mutta on yhä kokopäiväisesti mukana työelämässä.

Aimon ura lähti liikkeelle, kun mies perusti maalitehtaan Paraisilla vuonna 1959 vanhempiensa savusaunan ullakolle. Tehdas kasvoi seuraavat 25 vuotta ja työntekijöitäkin oli kymmenittäin. Lopulta Aimo myi tehtaansa ruotsalaiselle konsernille. Tänä päivänä yrittäjä valmistaa pyykkipulveria, jota lääkärit suosittelevat allergikoille, astmaatikoille ja herkkäihoisille.

– Muodollisesti olen kyllä jäänyt eläkkeelle, todellisuudessa en. Teen töitä joka päivä yrittäjänä; minulla on 25-tuntinen työpäivä kahdeksana päivänä viikossa, loppu sitten vapaata – eikö se ole normaali yrittäjän työaika, Aimo veistelee.

"Jos on terve, miksi ei tekisi töitä?"

Työn tekeminen eläkkeellä on Aimon mielestä kannattavaa monestakin syystä.

– Pysyy aivot kunnossa. Tunnen olevani hyödyllinen yhteiskunnan jäsen ja maksan veroja paljon. Eihän vanha yrittäjä osaa käyttäytyä niin kun ihminen. Se on jonkunlainen syntymävika päässä. Minulla on pikkupojasta saakka ollut sellainen ajatus, että en koskaan mene kenellekään toiselle töihin, vaan alan itse valmistamaan jotakin.

Tavallisesti kahdeksan tunnin työpäiviä edelleen tekevä Aimo kiittelee terveyttään, vaimoaan ja lapsiaan sekä mukavaa asuinpaikkaa keskellä kaunista saaristoa. Eivätkö leppoisat eläkepäivät ja ansaittu joutenolo kiinnostaisi?

– Jotain pitää tehdä, en minä osaisi vain olla. Se on aivan mahdoton ajatus. Luulen, että kuolisin keinutuoliin aika lyhyessä ajassa, Aimo nauraa.

Yrittäjä ei vastusta eläkeiän korotusta, koska ihminen elää nykyään yhä vanhemmaksi. Aimo lähettääkin terveisiä hyväkuntoisille eläkeläisille.

– Haluavatko he todella koko eläkkeensä omien lastensa maksettavaksi? Jos on terve, miksi ei tekisi töitä ja helpottaisi näin lastensa vastuita?

Lue myös:

Studio55.fi

Kuvat: Colourbox (Kuvien henkilöt eivät liity juttuun.)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja