Aikuisten virtuaaliyliopisto Kokkolaan

Jyväskylän ja Oulun yliopistot kehittävät yhdessä tietoteollisuuden koulutusta ja tutkimusta Kokkolan Chydenius-Instituutissa. Siitä on tarkoitus tehdä samalla valtakunnallisen virtuaaliyliopiston edelläkävijä.

Instituutissa sovelletaan uusinta tietoteknologiaa, jonka ansiosta opintoja voi suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta ja nykyisiä verkko-opiskelun muotoja paremmin. Hankkeen tavoitteena on Keski-Pohjanmaan korkean teknologian yritysten ja teollisuuden kehittäminen.

Koulutus toteutetaan lähinnä etä- ja monimuoto-opetuksena työn ohessa. Yliopistojen yhteinen työryhmä luovutti tästä suunnitelman tänään rehtoreille Aino Salliselle ja Lauri Lajuselle.

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan kanssa toteutettavan ohjelmistotekniikan ja -suunnittelun maisterikoulutukseen on jo valittu 22 opiskelijaa. Koulutus alkaa toukokuussa.

Syksyllä valitaan 20 opiskelijaa diplomi-insinöörien muuntokoulutukseen, joka noudattaa Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan opetussuunnitelmaa. Ryhmä aloittaa ensi keväänä yhtäaikaa Oulun yliopiston oman muuntokoulutuksen kanssa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat