Aikuista rakkautta: Menimme neljännellä tapaamiskerralla kihloihin

Pirkko Koskenkylän tarina voisi olla elokuvan käsikirjoituksesta. Rakastuminen veneenrakennuksella rikastuneeseen mieheen, seitsemän vuoden seikkailu maailman merillä ja lopulta asettuminen ranskalaisen maaseudun rauhaan.

Toisinaan suurta rakkautta joutuu odottamaan. Pirkko Koskenkylä ehti kokea rakkauden karikot ennen kuin hän tapasi nykyisen puolisonsa.

Pirkon ensimmäinen avioliitto päätyi eroon. Toista liittoa ehti kestää vajaa kuusi vuotta, kun puoliso menehtyi äkillisesti.

Sitä 44-vuotias leski ei tiennyt, että kahden vuoden päässä odottaisi yllättävä, elämänmittainen onni. Pirkko huomasi suuren päivälehden Henkilökohtaista-palstalla mielenkiintoisen ilmoituksen, johon hän päätti vastata.

Elämänkumppania etsi Pekka Koskenkylä, venemaailman menestyjä, "Swan-veneiden isä".

− Ajattelin, että jos hyvä mies osuu kohdalle, antaa palaa. Pekan kohdalla se oli kerrasta poikki. Menimme neljännellä tapaamiskerralla kihloihin, Pirkko summaa.

Unelmien koti

Ei mennyt kauaa, kun Pirkko jätti Suomen taakseen ja muutti Ranskan Cannesiin. Seitsemän vuoden meriseikkailun jälkeen kaksikko on asettunut aloilleen idylliseen Bargemonin kylään Ranskan maaseudulle.

− Kun palasimme meriltä, asuimme kaksi vuotta Cannesissa kauniissa pienessä kerrostaloasunnossa. Mutta sitten Pekka tuumasi, että tämä on kuin hyllyssä asuisi.

Veneenrakentaja ei epäröinyt tarttua toimeen. Pekka halusi sekä suunnitella että rakentaa unelmien kodin.

− Talomme on rakennettu omin kätösin, kaikki jälkityöt on tehty itse. Nyt se on aivan ihanassa kunnossa.

"Emme ole rikkaita"

Elämä on ihanaa, Pirkko heläyttää täydestä sydämestä. Rauhalliselle maaseudulle juurtuminen tuntuu kiivaiden reissuvuosien jälkeen hyvältä.

− Tunnemme valtavasti ihmisiä. Meillä on kansainväliset seurapiirit, jopa vaikeiksi sanottuihin ranskalaisiin on saanut helposti kontaktin. Joka kerta kun menemme rannikolle, ajattelemme, että hyvä kun olemme päässeet pois sieltä, Pirkko kertoo.

Hulppeasta talosta ja taloudellisesti menestyneestä puolisosta huolimatta Pirkko ei koe itseään rikkaaksi. Suurta luksusta Koskenkylille oli se, että he toteuttivat unelmansa maailmanympärimatkasta ja perään toisen unelman ison talon rakentamisesta.

− Me olemme ihan tavallisia eläkeläisiä nykyään. Viihdymme erinomaisesti omissa oloissamme; pusaamme päivät ja iltaisin syömme hyvin, koska kotona saa Pekan mielestä maailman parasta ruokaa.

Illalla on mukava kellahtaa väsyneenä sänkyyn ja herätä virkeänä varhain seuraavana aamuna uuden päivän haasteisiin.

− Me olemme kumpikin nähneet niin paljon maailmaa, ettei matkustelukaan enää juuri kiinnosta. Meillä on toisemme ja olemme onnellisia, Pirkko kiittää.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja