Aikuiset innostuivat taitoluistelusta – myös poikien osallistuneisuus kasvussa

Taitoluistelun suosio on kasvussa aikuisten sekä nuorten keskuudessa.

Suomalaiset taitoluistelijat ovat pärjänneet maailmalla hyvin. Ei siis ihme, että lajin suosio on kasvussa. Taitoluistelun suosio on naisten ja tyttöjen keskuudessa ollut suhteellisen suuri jo kauemmin, mutta nyt myös pojat ovat selkeästi innostuneet kyseisestä lajista.

– Poikien määrä on lisääntynyt. Se on selkeästi nähtävissä kilpailutoiminnassa. Joka vuosi heitä näkyy enemmän ja enemmän, Suomen taitoluistelijaliiton tiedottaja Mila Kajas-Virtanen sanoo.

Edelleen suosio on kuitenkin suurempi tyttöjen ja naisten keskuudessa, joten miespuolisten innostuneisuutta kaivataan edelleen. Lohduttavaa kuitenkin on, että Suomessa on tällä hetkellä enemmän jäätanssipareja, kuin pitkään aikaan.

"Lajissa yhdistyy kuntoilu, itseensä haastaminen ja taiteellisuus"

Taitoluisteluliiton tiedottaja arvioi syyn taitoluistelun suosion kasvuun johtuvan hyvinkin yksinkertaisesta asiasta.

– Suosio on noussut, koska televisiossa näytetään paljon taitoluisteluun liittyviä ohjelmia, Kajas-Virtanen toteaa.

Lähes jokaisessa taitoluisteluseurassa järjestetään tunteja aikuisluistelijoille ja hyvä niin, sillä kurssit täyttyvät nopeasti. Tiedottajan mukaan ikähaarukka näissä ryhmissä on laaja. Lajissa aikuisia luistelijoita kiehtoo erityisesti kolme erityispiirrettä.

– Lajissa yhdistyy aikuisille kuntoilu, itsensä haastaminen ja taiteellisuus, Kajas-Virtanen iloitsee.

Suomen taitoluisteluliiton tiedottajan mukaan taitoluistelussa on hyvin helppo mitata oma kehityksensä suunta. Harjoittelun aikana näkee nimittäin nopeasti osaako tänään tehdä useampia piruetteja kuin aiemmin.

Taitoluisteluseuran luistelukouluissa harrastaa vuosittain lähes 9000 lasta. Luistelukouluihin tulevat lapset ovat iältään usein noin 4–6-vuotiaita. Aikuisluistelun suosio on myös ollut kasvussa. Ikähaarukka heillä vaihtelee noin 20–60-vuotiaiden välillä.

Lue myös:

Ira Juvonen, ira.juvonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat