"Aikamoiset pilvet liikkeellä" Imatralainen Jaro kuvasi erikoisesti liikkuvat pilvet – MTV:n meteorologilta arvio tapahtuneesta

Imatralainen Jaro kuvasi erikoisesti liikkuvat pilvet 0:41

Imatralla asuva Jaro Laapio katseli eilen iltapäivällä taivaalle, kun hän huomasi erikoisten pilvien kulkevan taivaan halki. Laapio kaivoi kameran esille ja kuvasi vaikuttavan näyn Imatran Karhumäellä. 

– Aikamoiset pilvet liikkeellä tänään. Vinhaa vauhtia liikkuivat ikäänkuin sivusuuntaan, Laapio kirjoitti paikallisessa Facebook-ryhmässä. 

Hän jakoi samassa yhteydessä videon. Päivityksessä muutkin paikalliset kertoivat kiinnittäneensä huomiota samaan ilmiöön. Näky oli sen verran vaikuttava, että pilvet olivat tallentuneet muihinkin valokuviin.

– Olisi mielenkiintoista tietää, mistä moinen ilmiö johtuu. Tosiaan nuo pilvet liikkuivat ’sivusuuntaan’ pitkänä nauhana, Laapio sanoo MTV Uutisille. 

Meteorologi: "Levinnyt lentokoneen jättövana tai suihkuvirtaukseen liittyviä pilviä"

MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi arvelee, että kyseessä saattaa olla laajalle levinnyt lentokoneen jättövana, jota tuuli kuljettaa.

– Videolla näkyvät pilvet voivat olla myös suihkuvirtaukseen liittyviä, jääkiteistä muodostuneita yläpilviä.

Rintaniemi kertoo, että suihkuvirtaus puhalsi Imatran paikkeilla juuri eilen lounaasta kohti pohjoista.

– Tuuli voi muodostaa pilviin pieniä pyörteitä, josta voi kehittyä mattomaisia rakenteita, kuten videollakin näkyy.

Suihkuvirtaukset ovat voimakkaita tuulia, joita esiintyy 10-15 kilometrin korkeudessa. Juuri suihkuvirtaukset aiheuttavat lentokoneissa tuntuvia turbulensseja.

Oletko sinä tallentanut jonkin hienon tai erikoisen sääilmiön? Kerro meille kuvan tai videon kera, me selvitämme, mistä on kyse!

Lue myös:

    Uusimmat