Mainos

Aikamoinen pino varkauksia aseista ja veneestä lähtien – poliisi löysi Facebookin avulla tavaroille omistajia

Poliisi sai lopulta toimittaa syyttäjälle aikamoisen kasan esitutkintamateriaalia, kun se sai valmiiksi tutkinnan laajasta omaisuusrikossarjasta Kaakkois-Suomessa.

Tapauksessa joukon imatralaismiehiä epäillään varastaneen runsaasti omaisuutta aina työkaluista ja aseista polttoaineeseen, mönkijään ja veneeseen.

Tutkinnan alussa 21-vuotiaan imatralaismiehen hallussa olleesta varastosta löytyi varastettua omaisuutta, minkä lisäksi varastossa oli anastetuksi epäiltyä tavaraa, jonka omistajat eivät olleet tiedossa. Poliisi päätyi tämän vuoden alussa julkaisemaan Facebookissa kuvia takavarikoiduista esineistä, joista osalle löytyi oikea omistaja.

– Poliisi kiittää kuvia jakaneita henkilöitä aktiivisuudesta, Kaakkois-Suomen poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.

Etsinnän yhteydessä löydettiin myös huumausaineita ja luvattomasti hallussa ollut kivääri ja haulikko.

Kaksi mahdollista rikostoveria

Mies on ollut marraskuun loppupuolesta lähtien vangittuna epäiltynä törkeästä kätkemisrikoksesta. Sen lisäksi miestä epäillään Puumalassa ja Ruokolahdella neljään kesäasuntoon kohdistuneista törkeistä varauksista, ja näyttöä on saatu myös Imatralla, Ruokolahdella ja Lappeenrannassa tehdyistä yhdestätoista varkaudesta. Osassa teoista miehen rikostovereiksi epäillään 33- ja 43-vuotiaita imatralaismiehiä.

Pitkäkyntiset ovat esitutkinnan mukaan vieneet hyvin monenlaista omaisuutta.

– Varkaiden mukaan lähti muun muassa mönkijä, vene, elektroniikkaa, alkoholia, ase- ja ampumatarvikkeita, työkaluja, keittiötarvikkeita (esim. paistinrauta ja sakset), kalastustarvikkeita, kaasulämmitin, polttoainetta, verenpainemittari, karaokelaitteisto sekä golf-välineitä, poliisi luettelee.

Anastetun omaisuuden määrä on poliisin arvioiden mukaan huomattavan suuri, yli satatuhatta eroa. Tavaraa on myyty varastosta eteenpäin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.