40 euron velan tutkinta paljasti kirjavan rötösvyyhdin pikkupaikkakunnalla – anastettu pelikonsoli, 16 huumerikosta ja ammuttu maakotka

Poliisi on ryöstötutkinnan yhteydessä paljastanut lukuisia huumausainerikoksia Pirkanmaalla Virroilla.

Virtain poliisi on tutkinut joulukuun ensimmäisenä päivänä tapahtunutta törkeää ryöstöä, jossa neljä henkilöä tunkeutui ruoveteläisen miehen asuntoon ja anasti sieltä television ja pelikonsolin. Myöhemmin omaisuus palautettiin omistajalleen.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että teosta epäiltynä otettiin kiinni kaksi miestä ja kaksi naista. Epäillyt ovat Virroilta, Sastamalasta ja Soinista. He ovat syntyneet 80- ja 90-luvulla.

Teon motiiviksi on paljastunut 40 euron velka. Asiaa on tutkittu törkeänä ryöstönä, törkeänä kotirauhan rikkomisena, ampuma-aserikoksena ja ampuma-aserikkomuksena.

Rikossuma paljastui

Tutkinnan yhteydessä poliisi paljasti myös 16 huumausainerikosta yhteisoperaatiossa, joka järjestettiin tammikuun loppupuolella pääosin Virtojen ja Ruoveden alueella.

Operaatioon osallistui Virtain poliisin lisäksi poliiseja Jyväskylästä, Keuruulta, Tampereelta ja Sastamalasta. Operaation aikana takavarikoitiin erilaisia huumausaineiden käyttövälineitä ja vähäisiä määriä huumausainetta.

Ruoveteläisessä asunnosta paljastui kannabiskasvattamo.

Operaation aikana poliisi teki 10 kotietsintää ja vei useita ihmisiä kuulusteluihin.

Epäiltyjä on kaikkiaan 16, mutta esitutkinnan edetessä määrä tulee poliisin arvion mukaan kasvamaan. Poliisin mukaan epäiltyjen joukko koostuu pääosin nuorista virtolaisista aikuisista.

Maakotka sai osuman

Törkeään ryöstöön osallistuneen miehen jäljiltä pystyttiin selvittämään myös metsästysrikos, sillä mies oli ampunut maakotkan setänsä aseella.

Miehellä ei ole aseenkantolupaa, joten asiaa tutkitaan ampuma-aserikoksena. Metsästyksessä käytetty ase on saatu poliisin haltuun.

Aseiden omistajaa epäillään myös ampuma-aserikoksesta. Hänen kolme muuta asettaan on otettu poliisin haltuun lupaharkintaa varten.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja