Poliisi paljasti järjestäytyneen varasliigan – moottoripyöriä ja mönkijöitä piilotettiin latoon

Rikollinen toiminta ammattimaista 1:45

Poliisi on selvittänyt laajan omaisuusrikosvyyhdin, jossa virolaisliigan epäillään tehneen varkauksia eri puolilla Etelä-Suomea viime kevään ja syksyn välisenä aikana. Tutkintaan osallistuivat keskuspoliisi, Länsi-Uudenmaan poliisi ja Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisi paljasti järjestäytyneen varasliigan 2:09

Ryhmän epäillään varastaneen muun muassa moottoripyöriä, mönkijöitä, rakennustarvikkeita ja kuorma-autoja. Lisäksi ryhmän matkaan päätyi esimerkiksi kuparikeloja, kuorma-auton renkaita ja työkoneita.

Poliisin mukaan rikollinen toiminta oli järjestäytynyttä ja ammattimaista. Ryhmittymän jäsenet ovat poliisin mukaan tehneet omaisuusrikoksia eri kokoonpanoissa ja tekopaikalla on saattanut olla jopa seitsemän henkilöä kerrallaan.

Varastettua omaisuutta on viety maatilalle Orimattilaan. Poliisi epäilee, että siellä on säilytetty muun muassa 13:a moottoripyörää, jotka oli varastettu toukokuussa merikonttien sisältä Kotkan Mussalon satamasta. Poliisi epäilee, että maatilalta pyöriä oli kuljetettu paketti- ja kuorma-autojen kyydissä muun muassa Viroon.

Lokakuun alussa tehdyllä kotietsinnällä Orimattilan maatilalta takavarikoitiin runsaasti varastettua tavaraa. Lisäksi liigan varastamaksi epäiltyä tavaraa löytyi helsinkiläisestä yrityksestä ja espoolaiselta parkkipaikalta.

Ryhmittymään kuuluvien henkilöiden epäillään myös varastaneen moottoripyörätarvikkeita maahantuojan tiloista Kirkkonummen Veikkolassa noin 100 000 euron edestä.

Kaikkiaan rikoksesta epäiltynä on 16 henkilöä. Heistä vangittuna on ollut kahdeksan henkilöä, pidätettynä kuusi. Varastettua tavaraa on ollut kaikkiaan 400 000 euron edestä.

Kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan helmikuun aikana.

Lue myös:

    Uusimmat