Valtteri Bottas yllättyi USA:n aika-ajoissa

F1-kauden viidennen paalupaikkansa ajanut Valtteri Bottas paljasti odottaneensa Mercedekseltä vaikeampia aika-ajoja USA:n GP:ssä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas tykitti Austinin rataennätyksen 1.32,029 aika-ajojen päätösosion alussa ja päihitti Ferrarin Sebastian Vettelin 12 sekunnin sadasosalla. 

– Tietenkin tuntuu hyvältä. Aika pienet olivat erot, ja kun ne kääntyvät omaan suuntaan, niin totta kai se on hyvä fiilis. Tiedän myös sen fiiliksen toisella puolella, Bottas sanoi C Morelle.

Bottaksen tavoin muutkin kärkikuskit iskivät päätösosiossa parhaansa ensimmäisellä vedollaan ennen kuin rata oli kuluneempi.

– Se oli ihan nappikierros just, kun sellaisen tarvitsi Q3:ssa. Tuntui, että eka veto oli muutenkin nopeampi kuin toinen. Onneksi osui siihen justiinsa.

Viikonloppu oli tätä ennen sujunut nastolalaiselta tuskaillen.

– Tiesin, että kyllä sieltä löytyy. Heti tämän päivän alusta lähtien oli paljon parempi fiilis kuin eilen.

Bottas myönsi kuitenkin myös yllättyneensä.

– Odotin meiltä jopa vähän vaikeampaa aika-ajoa tiiminä, mutta kun näki, miten aika-ajo edistyi, uskoisin, että ihan mihin vain on mahis.

Kuudetta maailmanmestaruuttaan jahtaava Lewis Hamilton jäi tosin vasta viidenteen ruutuun.

"Pääpäivä"

Mercedeksen edellisestä paalupaikasta – jonka Hamilton ajoi Saksassa – oli ehtinyt vierähtää kahdeksan GP:tä. Ferrari oli vienyt edelliset kuusi paalupaikkaa ja sitä ennen paalulle oli ajanut Red Bullin Max Verstappen.

Bottas piti USA:n paalunaulausta tärkeänä tiimille.

– Ei olla vähään aikaan oltu paalulla. Pystyttiin näyttämään, että kyllä aika-ajoissakin on mahis taistella vielä eturivistä ja paalupaikasta. Se on hyvä juttu.

– Tietenkin pääpäivä on huomenna. Tähän mennessä meillä on ollut aina hyvä vauhti sunnuntaina, niin toivotaan, että on myös huomenna, Bottas jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat