Mainos

Äidin erikoinen idea pelasti tyttären hengen

Englannissa asuva Ruth painoi 17-vuotiaana vain 25 kiloa. Lääkärit varoittivat anoreksiaa sairastavaa tyttöä siitä, että tämän sisäelimet saattavat pettää hetkenä minä hyvänsä, ellei hän pian parane. Vaikka Ruthin äiti Dolly Jenkinson kuinka aneli pitkään sairastanutta tyttöään syömään, hän kieltäytyi vakaasti kerta toisensa jälkeen – kunnes äiti keksi toimivan idean.

Ruth Jenkinson oli kärsinyt anoreksiasta jo 13-vuotiaasta asti. Hän alkoi jättää aterioita väliin ja onnistui salaamaan painonpudotuksensa löysien vaatteiden alle – kunnes 18 kuukautta myöhemmin meni hääjuhliin tyköistuvassa mekossa.

– Olin kauhuissani, kun näin Ruthin olevan liian laiha. Hän näytti hukkuvan mekkoonsa. Hän kertoi laihtuneensa 12 kiloa syöden vain muroja aamupalaksi ja lounaaksi. Sanoin hänelle, ettei hän saa laihtua enää tippaakaan, Dolly muistelee.

Lopulta Ruthin kuukautiset loppuivat ja hänen kehoaan peitti untuvainen karva. 17-vuotiaana hän painoi jo uhkaavan vähän, vaivaiset 25 kiloa. Lääkärit sanoivat, että hänen sisäelimensä voivat lakata toimimasta milloin tahansa ja hänet passitettiin syömishäiriöisten keskukseen, mutta Ruth kieltäytyi syömästä.

44-vuotias Dolly yritti pakottaa, rukoilla ja anella tytärtään syömään, mutta mikään ei toiminut. Hän halusi epätoivoisesti pelastaa tyttärensä ja päätti muuttaa taktiikkaansa. He tekivät sopimuksen: jos Dolly, joka oli aina kamppaillut ylipainonsa kanssa, pysyisi dieetissään ja onnistuisi pudottamaan painoaan, Ruth suostuisi yrittämään alkaa taas syömään.

"Olen päättänyt pysyä terveenä"

– Anelin häntä syömään ja silloin hän huusi että helppohan minun oli sanoa, kun minun ei tarvinnut seurata tiettyä ruokavaliota. Siitä sain idean tehdä tarkan ruokavalion, mikäli hän tekisi samoin – tosin tavoitteenaan saada lisää painoa. Se oli erikoinen sopimus, mutta tiesin, että minun oli tehtävä jotain saadakseni Ruth jälleen syömään, Dolly kertoo.

Kun Dolly ehdotti pudottavansa painoaan, jos Ruth onnistuisi saamaan sitä lisää, tyttö suostui yrittämään. Ja se todella toimi. Tytär auttoi äitiään suunnittelemaan ruokavalion, jolla tämä pudottaisi painoaan ja jopa kokkasi hänelle.

Äiti haki myös apua ammattilaisilta terveelliseen painonpudotukseen. He antoivat yli 76-kiloiselle Dollylle tarkan suunnitelman hyvään ruokavalioon ja auttoivat häntä noudattamaan sitä.

Tämä sopimus pelasti Ruthin elämän. Äidin dieetin jatkuessa Ruthin paino alkoi hitaasti nousta. Dolly on pudottanut sen jälkeen 18 kiloa, kun taas Ruth on onnistunut saamaan lähes 12 kiloa lisää painoa.

– Olin niin ylpeä äidin ruokapäiväkirjasta ja sain todellista motivaatiota hänen auttamisestaan. Olen päättänyt pysyä jatkossa terveenä, Ruth iloitsee.

Nyt Dolly painaa 58 kiloa ja mahtuu kolme kokoa pienempiin vaatteisiin. Äidin menestyttyä myös tytär haluaa onnistua painonnousussaan. Ruth painaa nyt yli 37 kiloa ja päättäväisesti tavoittelee itselleen lisää painoa.

Kuvan henkilöt eivät liity juttuun.

Lue myös:

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.