Mainos

Ahtisaari palaa Kiinasta puoliltaöin

Presidentti Martti Ahtisaari on päättänyt Kiinan-vierailunsa ja on paluumatkalla takaisin Suomeen. Ahtisaari lähti keskusteltuaan Kosovon tilanteesta Kiinan presidentin Jiang Zeminin ja pääministeri Tang Jianxuanin kanssa. Ahtisaaren kone saapuu Suomeen noin puolen yön aikaan.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan myös Venäjän presidentti Boris Jeltsin keskusteli tänään puhelimitse kollegansa Jiang Zeminin kanssa Kosovon tilanteesta ja YK:n turvallisuusneuvoston kutsumisesta koolle.

Samaan aikaan kun Ahtisaari neuvotteli Kiinan johdon kanssa, maan ulkoministeriö toisti vaatimuksensa Naton pommitusten välittömästä lopettamisesta.
-Meidän kantamme on selvä. Pommitusten on loputtava ennen kuin YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu päättämään Kosovon rauhasta, ulkoministeriön tiedottaja Zhang Qiyue sanoi tiedotustilaisuudessa.
Kysyttäessä aikooko Kiina käyttää veto-oikeuttaan turvallisuusneuvostossa, Zhang vastasi, että Kiina toimii "aiemman kantansa mukaisesti".

Ulkoministeriön mukaan Kiina halusi kuitenkin nähdä Ahtisaaren tuoman viimeisen version Kosovon rauhansuunnitelmasta. Tiedottajan lausunnoista ei käynyt ilmi, oliko Ahtisaaren esittämät näkemykset otettu niissä jo huomioon.

Ahtisaari pyrki matkallaan varmistamaan Kiinan tuen YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmalle, jolla mahdollistetaan kansainvälisten rauhanturvajoukkojen sijoittaminen Kosovoon. Ahtisaaren oli alun perin määrä matkustaa Kiinaan jo sunnuntai-iltana, mutta matka lykkääntyi Naton ja Jugoslavian armeijan välisten neuvotteluiden saamien käänteiden vuoksi.
(STT-Xinhua-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.