Mainos

Ahtisaari: Olen vaimoni house boy

Presidentti Martti Ahtisaari paljasti muuttaneensa niin ruokailutapojaan kuin osaavansa täyttää esimerkillisesti tiskikoneenkin.

– Pilapiirtäjille voin viestiä, että en kuulu enää nallekerhoon, naureskeli Ahtisaari tänään S-ryhmän hyvinvointia osuustoiminnalla -seminaarissa.

Ahtisaari matkustaa yhä paljon, noin 150 päivää vuodessa.

– Kotona aina suunnittelen lukevani paljon ja työhuoneessani onkin jatkuvasti 20-30 kirjaa jonossa. Vaimoni kuitenkin keksii minulle aina jotain tekemistä ja tiskikoneenkin täyttämisessä olen oikein mestari. Olen ihan selvästi vaimoni house boy. Astioiden asettelu koneeseen on erityistehtäväni ja minulla siihen hieno strateginen suunnitelma, kertoo Ahtisaari.

Toimittaja ja MTV3:n uutisankkuri Maija Lehmusvirta kysyi presidentin haastattelussa myös, onko Ahtisaarella bonuskortti.

– Ei valitettavasti ole aina mukana, kun käyn Pohjoisen Hesperiankadun Alepassa, sillä kortti on muiden hallussa. Rinnakkaiskorttia ei ole hankittu.

Obamalle neuvoja

Presidentti Martti Ahtisaari odottaa myös Yhdysvaltain marraskuussa pidettäviä presidentinvaaleja.

– Mikäli Barack Obama valitaan uudestaan, pyrin hänen juttusille ja kerron, että Nobelin rauhanpalkinto pitää ansaita. Se tulee olemaan viestini hänelle.

Huoli nuorista

Ahtisaari kantaa myös huolta nuorista.

– Mietin mitä voimme tehdä, että jokainen nuori saa töitä ja pystyy elättämään itsensä. Toivon nuorille uteliaisuutta ja miksi ei myös vanhoille. Pitäisi miettiä ja lukea. Jokainen päivä pitäisi elää niin kuin se olisi elämän ensimmäinen. Minäkin 75-vuotiaanakin mietin aina aamuisin, että mitähän saan tänään tehdä yhdessä muiden kanssa, kertoo nobelistimme selvästi elämänmyönteisessä puheenvuorossaan.

Presidentti oli myös iloinen, että tässä tilaisuudessa ei kysytty mitään Syyrian tilanteesta. Sitä kysyttiin sitten heti tilaisuuden jälkeen MTV3 Uutisten haastattelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.