Mainos

Ahtisaari Naton kannalla

Presidentti Martti Ahtisaari kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Natosta poisjääminen ei lisää Ahtisaaren mukaan turvallisuutta.

Presidentti Martti Ahtisaari on Suomen Nato-jäsenyyden kannalla.

Säkylässä puhunut Ahtisaari muistuttaa, että Nato on hyvin toisenlainen järjestö kuin kylmän sodan aikana.

Hänen mielestään olisi hyvin vaikeaa perusteella Suomen poisjättäytymisen lisäävän turvallisuutta.

Ahtisaari korosti, että Nato on ainoa foorumi, jossa Yhdysvallat ja EU-maat kohtaavat poliittisessa mielessä tasavertaisina. Ahtisaari halusi tehdä kuulijoilleen lopultakin selväksi sen, että idän uhka Suomen turvallisuusympäristössä on poistunut.

-En ymmärrä, mikä merkillinen voima ajaisi meitä ylläpitämään tällaista asetelmaa. Idän ja lännen sotilaallinen vastakkainasettelu on maailmasta lakannut - ja tämän kehityksen on yhteisten yhteiskunnallisten pyrkimysten ohella sinetöinyt kansainvälisen terrorismin uhka, hän tiivisti.

Tuomioja torjuu Ahtisaaren johtopäätökset

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) sanoo voivansa yhtyä monilta osin presidentti Martti Ahtisaaren esittämiin näkemyksiin. Tuomioja totesi kuitenkin, ettei jaa Ahtisaaren johtopäätöstä Nato-jäsenyyden tarpeellisuudesta.
Tuomiojan mielestä Ahtisaaren lausuntoa on pidettävä osana sitä yleistä kansalaiskeskustelua jota parhaillaan käydään. Ulkoministeri muistutti, että Baltian maiden Nato-jäsenyys on ollut tiedossa jo hyvin pitkään, eikä se aiheuta Suomelle mitään ylimääräisiä liittoutumispaineita.

Tuomiojan mielestä on myös aivan selvää, ettei Nato-jäsenyydestä tule vaalikysymystä.

(MTV3-STT)

.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.