Mainos

Ahtisaari: Koulun rooli lasten liikuntakasvatuksessa keskeinen

Presidentti Martti Ahtisaaren mielestä koulun rooli lasten liikuntakasvatuksessa on keskeinen. Ahtisaari vaatiikin Koululiikunta-lehdessä lapsille mahdollisuutta ohjattuun liikunnan harrastamiseen myös koulupäivän jälkeen.

-Kouluissa on jo pitkään panostettu henkiseen kasvattamiseen. Oppilaiden fyysiseen kehityksen vaaliminen on erottamaton osa tätä prosessia. Tämä edellyttää mahdollisuutta säännölliseen liikunnan ja terveystiedon opetukseen pätevän opettajan johdolla.

Päämääränä tulee olla mahdollisimman monien yksilöiden opettaminen ylläpitämään fyysistä kuntoa luonnollisena osana jokapäiväistä elämää, toteaa Ahtisaari. Ahtisaari huolehtii yhä lisääntyvästä lasten ja nuorten syrjäytyneisyydestä ja yksinäisyydestä.

-Yli puolet alaikäisistä lapsista joutuu viettämään yksinäisiä iltapäiviä ilman vanhempiaan ja ilman mielekästä tekemistä. Liikunta ja urheilu voisivat olla hyvä ratkaisu tähän ongelmaan. Järjestäytynyt koululiikunta täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Maamme ensimmäinen koulu-urheilujärjestö Suomen Lyseoiden Urheilijat perustettiin vuonna 1899.

Onnittelutervehdyksessään Ahtisaari kiinnitti huomiota myös liikuntatoiminnan edellytyksien turvaamiseen.
-Kouluille, vapaaehtoistyötä tekeville seuroille ja järjestöille on turvattava mahdollisuudet lasten ja nuorten liikuntatoiminnan ylläpitämiseen, Ahtisaari huomautti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.