Mainos

Ahtisaari kansalaisjärjestön johtajaksi

Presidentti Martti Ahtisaari siirtyy virkakautensa jälkeen johtamaan kansalaisjärjestöä; toistaiseksi hän ei kuitenkaan kerro mitä.

Italian vierailunsa yhteydessä Ahtisaari totesi ainoastaan, ettei kyse ole YK:sta.

Presidentti lupasi kertoa asiasta lisää ennen uuden presidentin virkaanastumista.

Presidentti Martti Ahtisaari tapasi tänään Italian-vierailunsa yhteydessä paavi Johannes Paavali II:n Vatikaanissa.

Paavin kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen presidentti tapasi vielä Vatikaanin kardinaalivaltiosihteerin eli käytännössä Vatikaanin pääministerin Angelo Sodanon.

Ahtisaari antoi myös Vatikaanin radiolle haastattelun, jossa hän korosti mm. sitä, ettei henkisiä arvoja ja solidaarista huolenpitoa pidä unohtaa, vaikka maailma onkin muuttumassa kovemmaksi. Sama aihe nousi esille myös tapaamisessa paavin kanssa.

Jos Vatikaanin vaikutusvaltaa käytetään tämän tapaisten asioiden hyväksi ja rauhan edistämiseksi, silloin vaikutusvaltaa ei voi olla liikaa, Ahtisaari vastasi, kun häneltä radiossa kysyttiin, onko Vatikaanilla liikaa vaikutusvaltaa.

Paavin tapaamisen jälkeen Ahtisaari keskusteli vielä Vatikaanin kardinaalivaltiosihteerin kanssa. Keskusteluissa käsiteltiin mm. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin Istanbulissa äskettäin pidettyä huippukokousta.

Sodano oli Vatikaanin edustajana kokouksessa. Presidentti Ahtisaari palasi Suomeen tänä iltana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.