Mainos

Ahtisaari ei sano presidentinvaaleista mitään

Presidentti Martti Ahtisaari ei ota julkisesti kantaa presidentinvaaleihin. SDP:n johdon on kerrottu olleen huolestunut siitä, että Ahtisaari aikoisi vaalien viime metreillä liputtaa jonkun toisen ehdokkaan puolesta.

Presidentti Martti Ahtisaari ei aio mitenkään kommentoida meneillään olevia presidentinvaaleja. Avustaja Kristiina Ahovuoren mukaan ennalta sovittu asia vahvistettiin vielä uudelleen eilen.

- Hän totesi, ettei osallistu tähän keskusteluun, Ahovuori sanoi STT:lle.

Tarja Haloselta kysyttiin MTV3:n vaalitentissä edellisiltana väitteistä, joiden mukaan SDP:n johto pelkäisi Ahtisaaren siirtyvän vaalien viime metreillä jonkun toisen ehdokkaan kannattajaksi julkisesti. Halonen sanoi tentissä, ettei tiedä mistään sellaisesta.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma puolestaan kiisti tänään jyrkästi väitteet, joiden mukaan hän olisi kehottanut Ahtisaarta olemaan asettumatta muun ehdokkaan tueksi vaaleissa heidän tavatessaan viime keskiviikkona. Heinäluoman mukaan hän kyllä tapasi Ahtisaaren keskiviikkona, mutta tapaamisen aiheena olivat Ahtisaaren YK- ja muut kansainväliset tehtävät. Tapaamisesta oli sovittu Heinäluoman mukaan jo kuukausi sitten.

Myöskään presidentti Mauno Koivisto ei ole julkisesti ottanut kantaa presidentinvaaleihin. Rouva Tellervo Koivisto on kuitenkin mukana naisten vetoomuksessa, jossa toivotaan että Halonen tulisi valituksi ensimmäisellä kierroksella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.