Mainos

Ahtisaaren päätös presidenttiehdokkuudesta torstaina

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari lupaa kertoa viimeistään torstaina, aikooko hän pyrkiä toiselle presidenttikaudelle. Eilen Washingtonissa pitämässään tiedotustilaisuudessa Ahtisaari torjui jatkoaan koskevan kysymyksen ja ilmoitti kertovansa kantansa vasta kotimaassa.

Torstaiaamuna kokoontuu SDP:n puoluehallitus päättämään siitä, järjestääkö puolue presidenttiehdokkaastaan esivaalin ja ketkä ovat siinä ehdokkaina.

Ahtisaari osallistui Washingtonissa Naton ja sen kumppanuusmaiden euroatlanttisen kumppanuusneuvoston kokoukseen. Ahtisaaren mukaan kokousta hallitsi Kosovon kriisi. Hän sanoi saaneensa vaikutelman, että kansainvälinen yhteisö toimii kriisin ratkaisemiseksi varsin yhtenäisesti.

Presidentti Ahtisaaren nimi on ollut esillä YK:n pääsihteerin Kofi Annanin Kosovo-erityisedustajaksi. Istuvana presidenttinä Ahtisaari ei ole kuitenkaan käytettävissä tehtävään. Sanomalehti Kalevan saamien tietojen mukaan Annan ja Ahtisaari olisivat keskustelleet asiasta tapaamisessaan New Yorkissa perjantaina.

Diplomaattilähteet vahvistivat STT:lle Washingtonissa, että Ahtisaaren nimi on ollut esillä. YK-lähteiden mukaan Annan tekee lähipäivinä lähettiläsvalinnan Ruotsin Carl Bildtin ja Itävallan Franz Vranitzkyn välillä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.