Ahdistaako pimeys? Näin olo helpottuu

Lumi tekee vielä tuloaan osassa maata, joten vallitseva pimeys tuntuu vieläkin synkemmältä. Auringon puute voi vetää mielen matalaksi, mutta hätä ei ole tämän näköinen: Tässä muutama talvenkestävä sisustusvinkki arjen keskelle mieltäsi piristävät mieltäsi.

Valoa, valoa, valoa!

Useat tutkimukset ovat todenneet kirkasvalolamppujen piristävän pimeydestä väsynyttä mieltä. Jos herääminen on aamulla vaikeaa ja väsymys vaivaa koko päivän, kokeile sen hyvää tekevää vaikutusta.

Tähän aikaan vuodesta kannattaa jo viritellä jouluvalot ikkunoihin, mikäli mieli on musta. Ne luovat tunnelmaa ja hyvää mieltä ympärilleen.

Lisää väripilkkuja arjen keskelle

Kun talven väritys vaihtelee kirpeän valkoisesta loskan harmaaseen, mieltä ei kannata yrittää piristää haaleilla pastellinsävyillä – ne eivät yksinkertaisesti toimi. Lisää ympärillesi astetta kirkkaampia sävyjä, jotka lisäävät energiasi aivan eri tavalla.

Piristävien väripilkkujen lisääminen arkeen on helppoa: aseta vaikka pari kirkkaanpunaista kovakantista kirjaa sohvapöydälle tai osta uusi oranssi viltti sohvalle. Jos haluat todella panostaa värienergiaan, investoi uusiin verhoihin tai mattoon.

Puutarha olohuoneessa

Tänä talvena piristävä puutarha tulee olohuoneeseesi! Kokoa vehreistä virkistäjistä ihana kokonaisuus, jossa oman tilansa saavat niin viherkasvit kuin joulukukat ja muut sesonkikukkaset.

Siinä missä olohuoneessa pääsee nauttimaan puutarhamaisesta tunnelmasta, makuuhuone kannattaa rauhoittaa sijoittamalla sinne yksinkertaisempia kasvielementtejä. Asettele ikkunalaudalle muutama viherkasvi tai tee asetelma kuivatuista kukista ja männynkävyistä.

Näin saat palasen luontoa kotiisi, vaikka se vielä nukkuu hankien alla.

Nauti muhkeista tuoksuista

Unohda keväisen kukkaiset tuoksut – niitä kannattaa tuoksutella vasta, kun kevät oikeasti koittaa. Hommaa kotiisi ennemmin muhkeita ja kirpsakkoja tuoksuja. Mausteiset, sitrusmaiset ja puuntuoksut toivat talvella hyvin niin tuoksusekoituksissa kuin -öljyissäkin.

Tee kotiisi löhöilykeidas

Jos talvikelit saavat sinut linnoittautumaan kotiisi, ota leppoisista hetkistä kaikki irti. Loihdi jonkun huoneen nurkkaan henkilökohtainen löhöilykeidas, josta löytyy esimerkiksi kori täynnä kutimia ja lankaa, pari lempikirjaasi ja suosikkilehteäsi.

Ja mikä tärkeintä – älä unohda sijoittaa nurkkaukseen kotisi mukavinta nojatuolia! Muista myös viltti, jonka voit kiskaista päällesi nojatuolin nurkkaan painautuessasi.

Valkoista taikaa

Valkoisten yksityiskohtien lisääminen sisustukseen tuo lisää valoa talven keskelle. Se saa kotisi myös näyttämään siistiltä ja modernilta. Laita vaikkapa valkoinen antiikkivaasi puiselle pöydälle tai vaihda lampunvarjostimet valkoisiin versioihin luodaksesi tilaan valkoisen lempeää tunnelmaa.

Uppoudu pehmeisiin tekstiileihin

Kevääseen ja kesään sopivien keveiden puuvillakankaiden aika ei ole vielä koittanut. Talvella ympärilleen kannattaakin kietoa lämpimiä ja pehmoisia sisustustekstiileitä.

Käytä sisustuksessa esimerkiksi sametti-, vakosametti- tai chenille-kankaita tuodaksesi arkeen paljon kaivattua mukavuutta. Puisten tai metallisten tuolien päälle kannattaa myös asettaa pehmuste, ettei takamus joudu kärsimään viileydestä.

Lämpöä ja loimua

Jos kodistasi ei löydy takkaa tai uunia, älä huoli. Ihanasti valaisevat kynttilät lämpöisien tuoksujen kera ovat melkein yhtä ihania.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja