Mainos

Afganistanin-sota ennakoitua kalliimpi

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan maan sota Afganistania vastaan maksaa huomattavasti enemmän, kuin alunperin arvioitiin. Uutistoimisto AP:n tietojen mukaan sota sekä lisätty sisäinen turvallisuus maksavat noin 30 miljardia dollaria eli 34 miljardia euroa kuluvan budjettivuoden aikana. Rahaa on varattu kuitenkin vain 17,4 miljardia dollaria (19,8 miljardia euroa).

Puolustusministeriö tarvitsee siis ainakin 12.6 miljardia dollaria eli 14,3 miljardia euroa lisää meneillään olevalle budjettivuodelle. Budjettivuosi Yhdysvalloissa päättyy syyskuun lopussa. Presidentti George W. Bushin uskotaan pyytävän kongressilta lisärahaa maaliskuun aikana.

-Teemme yhä töitä pyynnön kanssa ja viemme tiedot kongressille, kun olemme valmiit, kommentoi Valkoisen talon budjettitoimiston tiedottaja Amy Call.

Kummatkin pääpuolueet ovat suhtautuneet toistaiseksi ymmärtävästi lisärahan tarpeeseen, mutta nyt demokraatit ovat ilmoittaneet haluavansa yksityiskohtaisempaa tietoa siitä, mihin rahat itse asiassa menevät. Lisää rahaa tarvitaan muun muassa Guantanamossa, Kuubassa pidettävien vankien ylläpitoon.

Vielä ei ole olemassa virallista arviota siitä, kuinka paljon Afganistanissa käytettyjen pommien ja ohjusten korvaamien tulee maksamaan. Nimettömänä pysytelleen puolustusministeriön virkailijan mukaan hintalappu on yli miljardi dollaria eli 1,14 miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.