Mainos

Afganistan järistyksen pelastustyöt kangertelevat

Rankkasateet ovat pahentaneet oloja entisestään järistysalueella, jossa useat kylät ovat olleet ilman ruokaa ja vettä onnettomuudesta lähtien.

Afganistanin maanjäristyksen pelastustyöt jatkuivat tänään kangerrellen. Huonot sääolot ja avustushelikopterien puute ovat hidastaneet pelastustoimia, ja järistyksestä hengissä selvinneet joutuvat tuoreiden tietojen mukaan syömään jopa ruohoa hengenpitimiksi.

Voimakas maanjäristys tuhosi viikko sitten kymmeniä kyliä Afganistanin vuoristoisessa pohjoisosassa. Kuolonuhreja uskotaan olevan yli 5000. Rankkasateet ovat pahentaneet oloja entisestään järistysalueella, jossa useat kylät ovat olleet ilman ruokaa ja vettä onnettomuudesta lähtien.
-Sateiden vuoksi ruokaa ja suojaa on saatava nopeasti kyliin, jossa olot ovat surkeat. Sateiden aiheuttamat mutavyöryt ovat saattaneet myös lisätä kuolonuhrien määrää, kertoi YK:n edustaja Rupert Colville. Ryhmä kyläläisiä syrjäiseltä järistysalueelta kertoi kauhukertomuksia elintarvikkeiden ja veden puutteesta. -Ainoa ruoka, jota ihmisillä on, on ruoho ja se on kaikki mitä he syövät. Lapset kuolevat, koska heillä ei ole mitään syötävää ja tilanne pahenee päivä päivältä, kertoi yksi kyläläisistä. -Mutavyöryt ovat peittäneet kylän kaivon, eikä siellä ole mitään juotavaa, hän jatkoi.

Järistysalueen kyliin on lähes mahdotonta päästä ilman helikoptereita, jotka ovat joutuneet pysyttelemään maassa sääolojen vuoksi. Käytössä on vain kolme kopteria ja YK onkin vedonnut kansainväliseen yhteisöön, jotta se saisi käyttöönsä ainakin 20 kopteria lisää. Faizabadin kaupungin lentokentällä seisoo satoja tonneja elintarvikkeita odottamassa kuljetusta järistysalueelle. -Yritämme saada ruokaa pahimmille järistysalueille niin nopeasti kuin kykenemme saatavissa olevilla voimavaroilla, mutta se ei riitä, sanoi Punaisen Ristin edustaja Juan Martinez.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.