Mainos

Abu Sayyaf-sissit nostivat lunnasvaatimustaan

Kymmeniä panttivankeja Jolon saarella Etelä-Filippiineillä pitävä Abu Sayyaf -sissijärjestö nosti tänään lunnasvaatimustaan, kriisin ratkaisemiseksi käytäviä neuvotteluja lähellä oleva lähde kertoi.

Panttivanki Renate Wallert pääsi kotiin 18.7.2000


Vielä sissien leirissä olevan seitsemän malesialaisen panttivangin vapautuminen on lähteiden mukaan lykkääntynyt, koska sissit korottivat heistä vaatimaansa lunnassummaa. Lähteet kertoivat, että malesialaisista panttivangeista - joita alun perin oli yhdeksän - oli maksettu sisseille noin 3 miljoonan dollarin (19 miljoonan markan) lunnaat. Kaksi heistä on jo vapautettu, ja loppujen oli määrä vapautua maanantaina, mutta sissien vaatimus uudesta 1,6 miljoonan dollarin (noin 10 miljoonan markan) summasta esti sen viime hetkessä.

Virallisesti Malesia ja Filippiinit ovat kieltäneet, että sisseille olisi maksetu lunnaita. Sen sijaan Filippiinien hallitus harkitsee sissien ehdotusta erilaisten projektien rahoittamisesta Jololla. Hallituksen pääneuvottelijan Roberto Aventajadon mukaan kaikkien naispanttivankien vapauttaminen on lähellä. Neuvotteluja asiasta käydään. Eilen Abu Sayyaf vapautti saksalaisen Renate Wallertin, mikä nosti toiveita loppujenkin panttivankien pikaisesta vapautumisesta.

Wallert otettiin avosylin vastaan


Varhain aamulla lentokone, jolla Wallert matkusti Saksaan, laskeutui Frankfurtin lentokentälle. Hänen poikansa Dirk oli vastassa kentällä, ja molemmat kuljetettiin rajavartiolaitoksen helikopterilla kotikaupunkiinsa Göttingeniin Keski-Saksaan. Wallert oli matkustanut Manilasta ensimmäisessä luokassa lääkärin ja poliisin seurassa, lentoyhtiö Lufthansan edustaja kertoi. Hän oli tiettävästi nukkunut koko matkan, ja asteli paikalla olleiden toimittajien mukaan portaat alas lentokoneesta epävarmasti poikansa tukemana. Wallert kävi lääkärintarkastuksessa paikallisessa yliopistollisessa sairaalassa. Hänen terveydentilansa oli koko vankeuden ajan kerrottu olevan heikon.

Neuvotteluja lähellä olevien lähteiden mukaan hänestä olisi maksettu sissien vaatima noin miljoonan dollarin (reilun kuuden miljoonan markan) lunnassumma. Kotiovella Wallertia oli odottamassa toimittajien joukko sekä ystäviä ja naapureita, jotka toivat kukkia ja hedelmiä. "Vapaa! Vapaa! Vihdoinkin vapaa", otsikoi tiistain Bild-lehti, ja muissakin saksalaisissa lehdissä oli samantapaisia otsikkoja. Vaikka vankeuden koettelemukset ovatkin Renate Wallertin kohdalla nyt ohi, perheen kriisi jatkuu yhä. Renaten mies Werner ja toinen poika Marc ovat yhä vankeina Jolon saarella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.