Mainos

Abu Sayyaf ilmoittautui sieppaajaksi

Abu Sayyaf -ryhmä sanoo olevansa Filippiineillä eilen tapahtuneen 20 ihmisen sieppauksen takana. Ryhmä kertoo pitävänsä turisteja ja lomakeskuksen työntekijöitä vankinaan. Abu Sayyaf -ryhmä piti viime vuonna panttivankeinaan pariakymmentä länsimaista turistia, heidän joukossaan kahta suomalaista

Abu Sayyaf-sissi (Arkistokuva)

Hyökkääjät ovat pakomatkallaan saapuneet eteläisellä Tawi-Tawi -saariryhmällä sijaitsevalle Mapunin saarelle Filippiineillä. Asiasta kertoivat armeijan edustajat. Sissien sanotaan liikkuvan saarelta toiselle. Panttivankeja ei kuitenkaan ole nähty heidän seurassaan.

Hallitus on saartanut alueen, jolla sieppaajien arvellaan piileskelevän ja lähettänyt sinne lisäjoukkoja. Tawi-Tawi -saariryhmä sijaitsee 500 kilometriä etelään Palawanilta ja melko lähellä Jolon saarta, jonne edellinen ulkomaalaisia panttivankeja käsittänyt selkkaus johti. Presidentti Gloria Arroyon edustaja sanoi tänään, että hallituksella on kasvava määrä todisteita siitä, että Abu Sayyaf -ryhmästä pirstoutunut joukkio on sieppauksen takana. Presidentin edustaja sanoi myös, ettei hallitus aio maksaa lunnasrahoja.

Hallitus tähtää siepattujen vapauttamiseen neuvottelujen avulla. Aseelliset hyökkääjät sieppasivat 20 turistia Palawanissa sijaitsevasta hotellista sunnuntaiyönä. Siepattujen joukko koostuu kolmesta amerikkalaisesta ja 17 filippiiniläisestä. Tapahtuman vuoksi Yhdysvaltain ulkoministeriö kehottaa Filippiineillä olevia kansalaisiaan erityiseen varovaisuuteen.

Kansalaisia suositellaan myös välttämään matkustamista tietyille vaarallisiksi luokitelluille saarille. Useat ulkomaalaiset turistit ovat paenneet Filippiinien eteläosista sunnuntain tapahtumien jälkeen. Ranska on evakuoinut omia kansalaisiaan alueelta.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.