Mainos

Abit juhlivat penkkareita: Tää on ihan mieletöntä!

Lukionsa päättävät abiturientit viettävät tänään perinteisiä penkkareita eri puolilla Suomea. Penkkarijuhlinnan jälkeen abeilla alkaa lukuloma kevään ylioppilaskirjoituksiin. 

Helsingin Suomalaisen yhteiskoulun oppilaat olivat hyvissä ajoin valmistautumassa penkkariajeluun koulunsa pihalla.

Yhteiskoulun oppilas, leijonapukuun pukeutunut Saana Schnabel kertoi odottaneensa penkkaripäivää kauan.

– Tää on ihan mieletöntä, sanoin kuvailematonta. Mä oon odottanut tätä päivää niin kauan, niin pienestä. Nyt yhtäkkiä kun se on niin sitä ei pysty ymmärtämään. Tää on vaan niin mielettömän hauskaa.

– Mä oon tänään abileijona ja mulla on tämmöinen leijonahattu, niin mä ajattelin, että tän hatun mukaan mennään leijonateemalla, Saana Schnabel nauraa.

Penkkarijuhlinnan jälkeen abeilla alkaa lukuloma kevään ylioppilaskirjoituksiin.  Yo-kirjoitukset jatkuvat 10. maaliskuuta, jolloin vuorossa on äidinkielen esseekoe. Ylioppilaskirjoitukset eivät tässä vaiheessa abeja huolestuta.

– Puolet on jo ohi. Nyt pitäis kuitenkin muistaa, että pitäis jaksaa lukea vielä vähän aikaa. Tää on oikeestaan tämmöinen pieni välietappi vaan, että voi hetken hengähtää.

Saana Schnabelilla on jo tarkka mielikuva siitä, mitä hän itse haluaa tehdä lukiosta valmistuttuaan.

– Mulla on suunnitelmana lähteä ulkomaille. Haluaisin lähteä Saksaan opiskelemaan arkkitehtuuria. Saa nähdä, toivottavasti pääsen, hän nauraa.

Myös helsinkiläinen, Supermies-asuun pukeutunut Tomi Mäkäräinen odottaa penkkariajelua ja illan juhlia innolla. Olo on hieman haikeakin.

– Vähän haikea olo on, kun täällä koulussa on kuitenkin oltu se 12 vuotta,  mutta samalla hyvä fiilis, että tähän saakka on päästy ja tästä sitten innolla odotetaan tulevaa, Mäkäräinen kuvaa.

Mäkäräinen katsoo luottavaisena tulevaisuuteen, vaikka taloudellinen taantuma painaakin Suomea.

– Kyllä mä katson ihan luottavaisena tulevaan, ei mulla oman tulevaisuuden kannalta ainakaan ole mitään pelkoja. Mä lähden kesällä armeijaan ja sen jälkeen haen kauppakorkeseen opiskelemaan, hän kuittaa.

Roope Keloharju kiinnittää valtavia julisteita kuorma-auton kylkeen. Fiilis on hyvä.

– Kyllä tätä on kauan odotettu eli kyllä tää on hieno päivä. Mä odotan pelkkää hyvää, positiivisella mielellä lähdetään ja toivon tulevaisuudelle kaikkea parasta!

Keloharju lupaa, ettei opiskeluputki pääty tähän, vaan jatkoa on luvassa.

– Varmaan Britteihin päin lähdetään ja ekonomistiksi kouluttaudutaan. Mua kiinnostaa kansainvälistyä ja hakea töitä hieman laajemmalta alueelta, Keloharju sanoo. 

Kevään kirjoituksiin on ilmoittautunut noin 42 000 kokelasta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.