Aasiassa tuhoisia tulvia

Rankkasateiden aiheuttamat rajut tulvat koettelevat Venäjää, Intiaa ja Kiinaa.

Luoteis-Kiinassa satoja ihmisiä on hukkunut ja tuhansia jäänyt kodittomaksi jo toista viikkoa jatkuneissa sateissa.

Kiinan tulvien pelätään pahenevan heinäkuussa, kun varsinainen sadekausi alkaa. Suurin uhka kohdistuu Huaijoen ja Jangtsen väliselle alueelle, kertoo sanomalehti China Daily. Mm. Kiinan Punainen Risti on pyytänyt alueelle kansainvälistä apua.

Kiinan viranomaisten mukaan 56700 taloa on tuhoutunut ja veden alla on arviolta vajaat 4700 neliökilometriä kymmenessä maakunnassa.

Etelä-Venäjällä viisi hukkunut tulvissa

Etelä-Venäjällä ainakin viisi ihmistä on hukkunut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa. Lisäksi yli tuhat ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Kaukasuksen alueella on satanut kahden viime päivän aikana yhtä paljon kuin tavallisesti kolmen kuukauden aikana.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt maan hätätilaministerin alueelle selvittämään tulvavahinkoja.

Koillis-Intiassa yli 50 000 ihmistä eristyksissä

Satojatuhansia intialaisia uhkaa nälänhätä koillisessa Assamin osavaltiossa.

Monsuunisateiden aiheuttamat tulvat ovat katkaisseet liikenneyhteydet alueelle. Ainakin 50 kylää ja 50 000 ihmistä on kaiken avun ulottumattomissa.
Elintarvikkeita, polttoainetta tai lääkkeitä ei pystytä alueelle toimittamaan. Viranomaiset pelkäävät tautien leviävän nopeasti, mikäli apua ei saada perille. Helpotusta tilanteeseen ei ole luvassa, sillä säätieteilijät ennustavat alueelle lisää sateita.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat