Mainos

Aasian kriisi ei hiljentänyt uudenvuoden juhlintaa

Aluehälytyskeskusten mukaan viime yö oli yhtä vilkas kuin aiempinakin vuosina. Esimerkiksi Helsingissä hälytyksiä oli jopa enemmän kuin vuosi sitten.

Aasian kriisi ei rauhoittanut uudenvuoden juhlintaa Suomessa. Ainakin aluehälytyskeskuksissa ympäri maan vuodenvaihde koettiin yhtä vilkkaana kuin aiempinakin vuosina. Toisaalta vakavia onnettomuuksia oli vain vähän.

Helsingin hätäkeskuksesta kerrotaan, että uudenvuoden yö oli hälytysten määrässä mitattuna vilkkaampi kuin viime vuonna. Kaupungin keskustassa sen sijaan oli rauhallisempaa kuin vuosi sitten. Helsingin poliisia työllistivät enimmäkseen ilkivalta ja kotikäynnit, mutta vakavilta onnettomuuksilta säästyttiin. Tehtävien määrä oli suunnilleen viimevuotista tasoa.

Kaakkois-Suomen hätäkeskuksen vuoromestari arvioi aikaisin aamulla, että tämä vuosi on ollut yhteydenottojen määrässä laskettuna huomattavasti vilkkaampi viime vuoteen verrattuna. Myös Pohjois-Karjalassa ja Lapissa pelastusviranomaiset olivat uudenvuoden yönä kiireisempiä kuin viime vuonna. Etelä-Savossa vältyttiin vakavilta onnettomuuksilta, mutta vuodenvaihde oli kiireinen.

Tulipalot työllistivät palokuntaa

Yksi ihminen kuoli tulipalossa Sysmän Leppäkorvessa. Hirsirakenteinen omakotitalo tuhoutui tulipalossa käyttökelvottomaksi Isä, äiti ja pieni lapsi saivat palovammoja asuntopalossa Jyväskylässä varhain uudenvuodenpäivänä.

Ilotulitusraketista lähtenyt tulipalo tuhosi puolitoistakerroksisen asuinrakennuksen Asikkalassa Päijät-Hämeessä aattona.

Kotkassa paloi yöllä omakotitalo ja suuri varastorakennus. Talon palossa loukkaantui yksi ihminen. Varastopalon vahingot nousevat noin kahteen miljoonaan euroon.

Aikaisin uudenvuodenpäivän aamuna koulun lisärakennus vaurioitui pahoin tulipalossa Espoon Leppävaarassa. Ilmeisesti sähkökeskuksesta alkanut palo ei uhannut ihmishenkiä. Lisäksi ilotulitteet aiheuttivat lukuisia pieniä paloja ympäri maata.

Suomenlahdella luvattomasti ammutut hätäraketit aiheuttivat riesaa rajavartiostolle, mutta onnettomuuksia ei sattunut.

Töölön tapaturma-asemalla hiljaista

Töölön tapaturma-asemalle hoitoon hakeutuneiden potilaiden määrä väheni Helsingissä lähes puolella viime vuodesta, kertoi vastaava ylilääkäri Eero Hirvensalo aamulla.

Ilotulitteet olivat aiheuttaneet koko yön aikana vain yhden leikkausta vaativan vamman. Terveys- ja pelastusviranomaiset olivat pyytäneet helsinkiläisiä ja Helsinkiin saapuvia juhlimaan uuttavuotta hillitysti, koska Aasian suuronnettomuus kuormittaa yhä sairaaloita ja ambulansseja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.